Samantha McKechnie tinédzserkorában tudta meg, hogy édesapja rossz testbe született, és valójában nőnek, sőt egész pontosan leszbikus nőnek érzi magát. A negyvenes évei közepén járó Brian McKechnie-nek most már csak a nemátalakító műtét hiányzik a teljes nővé váláshoz, majd végre feleségül veszi feleannyi idős menyasszonyát. Lánya, Samantha semmi kivetnivalót nem talál apja boldogságában, sőt, büszkén lesz a leszbikus pár koszorúslánya.

A 22 éves, kétgyermekes Samantha McKechnie legjobb barátnője nem más, mint transzszexuális, férfiból épp nővé alakuló édesapjának menyasszonya, a vele majdnem egyidős Jasmine Sweetlove. A fiatal lánynak semmi kifogása az ellen, hogy apja nővé operáltatja magát, sem az ellen, hogy új nemével azonos nemű partnert választott: ő lesz az egyik koszorúslány a pár esküvőjén – írja a Sun.

„Tizennégy éves koromban, amikor már majdnem egy éve laktam édesapámmal, bejelentette, hogy valami fontos dolgot szeretne megosztani velem. Vett egy nagy levegőt, és elmondta, hogy transznemű, rossz testbe született, és titokban női ruhákat szokott felvenni. Bementünk a hálószobájába, és a szerkényből, valamint a fiókokból szoknyákat, szűk felsőket és ruhákat vette elő. Szájtátva vettem kézbe mindenegyes darabot, és a fény felé tartottam azokat, hogy meggyőződjek arról, mindez nemcsak a képzeletem szüleménye. Majd  biztosítottam édesapámat afelől, hogy továbbra is szeretem, és megöleltem” – idézte fel a lapnak Samantha McKachnie.

Brianből Beckie lett

A tinédzserlány néhány hét alatt hozzászokott a helyzethez, és saját bevallása szerint örül annak, hogy édesapja végre felvállalta, hogy rossz testbe született. Hozzátette, egy hónap alatt megszokta, hogy édesapja női frizurát és blúzt kezdett viselni, és a női énjét felvállaló férfival most már sokkal könnyebb volt elbeszélgetnie kapcsolatokról, szexről, és az egészségügyi problémákról. „Soha nem éreztem magam jól Brianként, de csak a negyvenes éveim elején éreztem elég erőt ahhoz, hogy önmagam legyek. Az első feleségem, Samantha édesanyja azt mondja, hogy nem is sejtett semmit. A második nejem tudott arról, hogy szívesen veszek fel női ruhákat, és nagyon megértő volt. Miután elváltam, végre elkezdhettem az átalakulásomat Beckivé” – nyilatkozta Brian, azaz 2005 óta Becki McKechnie, aki három éve vágott bele a hormonkezelésbe. Ma már csak a szükséges műtétek vannak hátra, amiken mindenképpen át akar még esni jövőre esedékes esküvője előtt.

Leendő mostohaanyja lett a legjobb barátnője

Becki McKechnie nem csak arra jött rá, hogy férfiból nő akar lenni, hanem arra is, hogy ettől még továbbra is a nőket szereti. Pár évvel ezelőtt egy közösségi oldalon ismerkedett össze Jasmine Sweetlove-val. Először csak a világhálón keresztül tartották egymással a kapcsolatot, majd amikor rájöttek, hogy milyen közel laknak egymáshoz, megbeszéltek egy találkozót. Becki két évvel ezelőtt jelentette be lányának, hogy újra rátalált a szerelem, de valami fontos dolgot mindenképpen tudnia kell új választottjáról. „Nevetve azt mondtam neki, hogy mivel éppen nemet vált, így valószínűleg már nem tud olyat mondani, ami igazán meg tud lepni” – nyilatkozta Samantha McKechnie, aki számára végül nem is az volt a legfurcsább, hogy nővé váló apja egy másik nőt szeret, hanem az, hogy leendő mostohaanyja csak 23 éves volt akkor. „A bizarr körülmények ellenére aztán összebarátkoztam Jasmine-nel, sőt, idővel ő lett a legjobb barátnőm. Rengeteg minden közös van bennünk, például mindketten szeretjük az apukámat” – tette hozzá Samantha McKechnie.

Heteroszexuális férfiből leszbikus nő

Brian, azaz Becki McKechnie választott neme szerint leszbikus kapcsolatban él.  A Velveten megjelent cikkekben olyan transzszexuálisokról is lehetett olvasni, akik választott nemük szerint heteroszexuális kapcsolatban élnek (pl. Blazsej Balázs és felesége, Andrea), de vannak, akik nem (pl. Matt Rice és barátja, Patrick Califa). A transzszexuálisok, illetve a velük foglalkozó szakemberek egyébként  nem szeretik, ha a homoszexualitást összekeverik ezzel az állapottal. „A homoszexuálisok és a transzszexuálisok esetében pedig az adhat okot a zavarra, hogy mindkét csoport a saját neméhez vonzódik. Csakhogy az utóbbi esetben arról van szó, hogy ha valaki férfinak születik, de nőnek érzi magát, és úgy gondolja, hogy csak a teste van elrontva, akkor természetes, hogy a férfiak tetszenek neki, hisz ő a férfikülső ellenére valójában nő” – nyilatkozta korábban a Velvetnek dr. Pajor László urológus.