Nemcsak magyarországi sajátosság, hogy a playmate-ek különös vonzalmat éreznek a DJ-szakma iránt. Igaz, a magát a világ legszexisebb DJ-jeként hirdető Colleen Shannon jóval azelőtt kezdett el lemezeket pörgetni, hogy bekerült volna a Playboy jubileumi számába. Eleinte ingyen játszott, majd a magazinos szerepléssel párhuzamosan egyre sikeresebb lett eredeti szakmáját illetően is, a többi következményről nem is beszélve. Számos filmben, újságban, videoklipben, televíziós műsorban is feltűnt, és a Zoo magazin beválogatta a 100 legdögösebb nő közé.

A világ legszexisebb lemezlovasaként hirdeti magát a 32 éves Colleen Shannon, aki pár hazai kolléganőjéhez hasonlóan szintén feltűnt már az egyik ismert férfimagazinban, és egy másik kiadvány, a Zoo beválogatta a világ 100 legdögösebb nője közé. Az alaszkai születésű modell 2004 januárjában a hónap playmate-je volt, és korábban pedig ötvenedik évfordulóra készült lapszámban is feltűnt. Igaz, az életrajzhoz mellékelt portréfotóval volt egy kis gond. A képet ugyanis állítólag Colleen Shannon középiskolai évkönyve számára készítette a Mother Lode Photography fotóstúdió, és az egyik tulajdonos nem vette túl jó néven a kölcsönzést. A magazin állítólag 100 dollárt ajánlott fel nekik, amit ők nem voltak hajlandóak elfogadni, és 2006 novemberében beperelték a Playboyt arra hivatkozva, hogy ennél jóval többet szoktak kapni, amikor megjelentetik egy-egy fotójukat, korábban például 750 dollárt fizetettek nekik egy hasonló esetnél. Az illetékes szövetségi bíró 2008 májusában inkább úgy döntött, hogy elutasítja a keresetet.

Igazi multitalentum

A félig ír, félig svéd származású Colleen Shannon már rég DJ-ként dolgozott Los Angelesben, amikor közel tízezer jelentkező közül kiválogatták őt a jubileumi Playboy magazinba. Shannon, aki egyébként 16 évesen költözött Kaliforniába, nem érte be azzal, hogy zenét szolgáltasson a szórakozni vágyó tömegek számára, illetve azzal, hogy ledobja a ruháit egy férfimagazinnak. Többek közt feltűnt a Blues Traveler, Smashmouth, és Crazy Town egy-egy klipjében, szerepelt a Miss Cast Away, a Sci-Fighter és a The Passing című filmekben, valamint a Celebrity Love Island című valóságshowban is láthatták őt a rajongói. Persze nem a Playboy volt az egyetlen magazin, akinek igent mondott: a Maxim, a Zoo, az OK és Loaded fotósai számára is vetkőzött már, és például a Bacardi és az AT&T reklámjában is szerepelt. Arról nem is beszélve, hogy ő a Babes and Billionaires nevű társkereső oldal szóvivője.  Az oldal célja, hogy megkönnyítse gazdag pasira vadászó nők dolgát, illetve azon férfiakét, akiknek az anyagiakat illetően nincs okuk panaszra, és az internet segítségével ismerkednének.

Vörösbor vs. tömény

Saját elmondása szerint a zene az, ami igazából lázba hozza, és minden évben stílust vált, nem ragad le egyetlen műfaj mellett. „Játszottam már hip-hop zenét, jungle-t, discót, reggae-t és technót” – nyilatkozta Shannon. Elmondása szerint a közönség határozza meg, hogy mit játszik: „Megnézed, hogy mit viselnek, milyen korosztályról van szó, mit isznak. Inkább töményet fogyasztanak vagy vörösbort? Ha az előbbi, akkor sok LMFAO-t rakok, ha pedig az utóbbi, akkor inkább Ting Tings-számokat pakolok”. Bár most már biztosan sokat kaszál egy-egy este alkalmával, karrierje elején ingyen lépett fel. „Hobbiból lemezlovaskodtam, ingyen léptem fel a klubokban, és kisebb szórakozóhelyeken, ahol csupán harminc vendég volt. Ez volt a legfontosabb számomra, megpróbáltam minél jobban kiművelni magam” – mesélte Shannon egy áprilisi interjúban. Miután leszerződött egy menedzserrel, színésznői és modellkarrierje is beindult.

Maxim helyett Playboy

Ön szerint hazánkban ki a legdögösebb DJ?

Az egyik első munkája a Playboy magazinban való szereplés volt. „Azt hittem, hogy a Maxim számára készül a fotósorozat, de a menedzserem felvilágosított arról, hogy valójában a Playboynak fotóznak. Nem voltam teljesen biztos benne, hogy el akarom-e vállalni. Végül találkoztam az egyik fejessel, aki azt mondta, hogy már aznap kamera elé kell állnom. Öt képet készítettek, amiket azután elvittek Hugh Hefnerhez” – emlékezett vissza a sokoldalú DJ, aki számára mindig a zene volt a legfontosabb. Hozzátette, nem biztos, hogy a magazin munkatársai nagyon örültek annak, hogy nem ők vannak az első helyen. Persze azt ő is elismeri, hogy ez a felkérés nagyon sokat segített neki abban, hogy sikeres lemezlovas legyen.