Egy kivételével az összes utasa meghalt annak a repülőgépnek, ami a fedélzeten elszabadult krokodil miatt csapódott egy házba. A krokodil túlélte, bár nem sokáig.

20 ember halálát okozta az a repülőbaleset, amiért egy krokodil felelős. Az állatot egy sporttáskában csempészték fel a Kongói Demokratikus Köztársaság egyik gépére, mely a fővárosból, Kinshasából repült a keletebbre fekvő Banduduba. A krokodil azonban elszabadult, pánikot okozott az utasok közt, ami egyenesen a gép zuhanásához vezetett - számolt be a valószerűtlen történetről a Jeune Afrique francia nyelvű afrikai hírügynökség. Az esetet kivizsgáló szakemberek szerint azonban a történet bármennyire valószerűtlen is, nem lehetetlen.

Az egyetlen túlélő utas beszámolója szerint ugyanis a rémült tömeg a légikísérő nyomában a pilótafülke felé menekült, a kisméretű, rövidebb utazásokra tervezett repülőnek pedig már ennyi is elég volt, hogy elveszítse egyensúlyát. A cseh gyártmányú, Let L-410 Turbolet márkájú kisgép alig pár száz méterre a leszállópályától meredeken előrebillent, zuhanni kezdett, és egy lakatlan, üresen álló épületbe csapódott.

A tragédiát - ironikus módon - az egészért felelős krokodil is túlélte, igaz, ő nem sokáig: végül a mentőcsapat egyik tagjának macsétája végzett vele.