Nyaralni indult barátaival a Kanári-szigetekre, de nem tudta összekapcsolni magán a repülőgép biztonsági övét egy 144 kilós angol nő. Ettől aztán annyira elszégyellte magát, hogy 10 hónap alatt egy egész embernyi súlyt dobott le magáról.

A Kanári-szigetek legkeletibb szigetére, Lanzarote-ra utazott Andrea Rutter, amikor a repülőgépen szörnyű felismerés érte. "Visszagondolva, ez volt a legszomorúbb pillanata az életemnek" - mesélte a Daily Mailnek. "Kiegészítő övet kellett kérnem, hogy körbeérje a biztonsági öv a derekamat. Annyira szörnyen és kínosan éreztem magam, hogy ennyire eleresztettem magam. Azok után, amin keresztülmentem, tudtam, hogy csinálnom kell valamit" - idézte a lapnak a megvilágosodás pillanatait.

Andrea Rutter túlsúlya következtében magas vérnyomástól szenvedett, alig volt önbizalma, és a leghétköznapibb teendők is küzdelmet jelentettek számára. "Levegőért kapkodtam, amikor munkába menet megtettem a 10 perces sétát a vasútállomástól. Mindig féltem áthaladni a forgóajtókon, mert aggódtam, hogy beszorulok" - mesélte. A nyaralási élmény hatására azonban drasztikus diétába kezdett, amitől aztán megváltozott az élete.

Az egykor 144 kilós asszony 60 kilót fogyott, ami egy átlagos testalkatú ember testsúlyának felel meg. Korábbi súlyát már saját férje előtt is annyira szégyellte, hogy nem is mondta el neki, hogy milyen alakot szeretne, amíg nem érte el a kitűzött célt. Most viszont, mindössze 84 kilósan azt állítja, újra feltalálta magát, a ruhatárát, a külsejét, és hihetetlenül élvezi. "Elmehetek színházba, vagy megnézhetek egy filmet, miközben ülhetek akár a sor közepén is, nem kell a szélén szoronganom" - mesélte boldogan. "Néhány hete pedig elmentem egy találkozóra, ahol összefutottam egy lánnyal, akit már jó ideje nem láttam. Azt mondta, hogy úgy megváltoztam, hogy nem ismert fel, amíg nem szólaltam" - tette hozzá.

"Felszabadító érzés volt megszabadulnom a régi ruháimtól és egy teljesen új ruhatárat beszerezni. Egészséges vagyok, boldog vagyok és büszke arra, amit elértem" - lelkesedett Rutter.