Egy romániai professzorasszony öt éve azzal került be a Guinness Rekordok Könyvébe, hogy 66 éves korában adott életet mesterséges megtermékenyítéssel fogant lányának. Most úgy gondolja, ötéves kislányának jól jönne egy kistestvér. Adriana Iliescu nem aggódik a kora miatt, úgy érzi, kellően egészséges, és orvosilag is kivitelezhető a dolog.

Újabb gyermekre vágyik az a 72 éves romániai asszony, aki öt évvel ezelőtt a világ legidősebb kismamájaként került be a Guinness Rekordok Könyvébe. Adriana Iliescu 66 éves volt, amikor mesterséges megtermékenyítés útján, egy sperma- és egy petesejtdonor igénybevételével megfogant lánya, Eliza. Az asszony most úgy gondolja, orvosilag semmi akadálya nincs annak, hogy gyermekének testvére szülessen. Hozzátette, egyelőre nem siet, és egyébként is elég egészségesnek gondolja magát ahhoz, hogy ismét gyerekvállalásra adja a fejét. Iliescu ugyan már nyugdíjas, de a történészprofesszorként néha még tart előadásokat Bukarestben.

A romániai asszony már röviddel első gyermeke születése után is pedzegette, hogy szeretne még egy gyermeket.

Az idős történésznő állítása szerint csaknem tíz éven keresztül részesült termékenységi kezelésben. "Nem volna szabad a nőknek azt hinniük, hogy ráérnek majd szülni, hisz egyáltalán nem biztos, hogy nekik is sikerül. Az ilyesmihez nagyon jó egészség és sok erő szükséges, de Isten akaratán is sok múlik" – nyilatkozta akkor az asszony, akinek különböző betegségek miatt nem lehetett korábban gyermeke.

A 72 éves hölgyet állítólag zavarja, hogy már többen is megdöntötték a rekordját. Egy indiai asszony, Rajo Devi 70 évesen adott életet gyermekének, a spanyol Carmen Bousad pedig 67 évesen lett anyává. Igaz, mivel egyikük sem tudta születési anyakönyvi kivonattal igazolni saját életkorát, hivatalosan továbbra is övé a megtisztelő cím – írja a Northfoto.