Hét évnyi házasság után úgy döntött egy angol pár, hogy megújítják az esküt, de nem a hagyományos módon, hanem tetőtől talpig zombinak öltözve és maszkírozva. A különös szertartáson a násznéptől kezdve a papon át az ifjú párig mindenki zombi volt, a Nemzeti Zombinap előtt tisztelegve. A pár azt mondja, a különös szertartással jótékony célra gyűjtöttek pénzt.

"Ígérem, hogy vigyázok rád, míg együtt elbomlunk. Hogy a rohadó, püffedt tetemed mellettem élhet a végtelenségben, de legalábbis addig, amíg valaki le nem vágja a fejedet" - fogadott hűséget vasárnap az a worcesteri pár, amelyik úgy döntött, hét év házasság után zombinak öltözve és sminkelve erősíti meg a kötelékét.

Tracy és Andy Monaghan esküvőjén mindenki zombi volt, a paptól kezdve az ifjú páron keresztül a násznépig - írja a Daily Mail. Még a pár hatéves fia, William is élőhalottnak öltözött.

"Mindig is szerettem volna újrakötni a házasságunkat, és mivel Andy volt az, aki megszerettette velem a horrorfilmeket, úgyhogy tökéletesnek tűnt az ötlet. Mielőtt találkoztam vele, csak egy horrorfilmet láttam, amitől teljesen megundorodtam. Azóta persze rengeteg dolog megváltozott. Tudom, hogy sokaknak nem jön ez be, de nekünk ilyen a mesebeli lakodalom" - mondta a Daily Mailnek a feleség, Tracy Monaghan.

"Az egész olyan kapkodva zajlott le hét évvel ezelőtt, nem is volt igazán pénzünk a dologra, ezért kompromisszumokat kellett kötnünk. Most valami igazán emlékezeteset akartunk összehozni, és azt hiszem, sikerült is. Gyerekkorom óta rajongok a zombikért és a horrorfilmekért. Azonnal teljesen rákattantam a műfajra, amikor megnéztem az első ilyen filmemet" - tette hozzá a férj, Andy Monaghan.

"Az első esküvőnkön terhes voltam, borzasztó hideg volt, esett az eső, úgyhogy egy dolgot akartam igazán, este hétkor lefeküdni aludni" - mondta el a 29 éves feleség, miért nem volt elégedett előző esküvőjével.

A zombiesküvőt a Nemzeti Zombinapra szervezte a pár, amit a Humans vs Zombies nevű, fogócskára emlékeztető egyetemi játék készítői jelöltek ki október 25-ére.

Mivel Monaghanék munkahelyükön, egy adományboltban ismerkedtek meg, esküvőjükkel is jótékonykodni szeretnének, egy egyelőre meg nem nevezett jótékony célra szeretnének pénzt gyűjteni általa.