Maisie Beatty egy ritka genetikai betegségben szenved: a McCune-Albright szindróma következtében féléves korában menstruálni kezdett, kilenc hónaposan pedig elkezdtek növekedni a mellei. A most négyéves kislány korai pubertását gyógyszeres kezeléssel állították le, mivel életveszélyes lenne, ha emiatt a csontjai idő előtt állnának le a növekedéssel.

Hat hónapos korában menstruálni kezdett egy brit kislány: Maisie Beatty egy ritka betegségben, a McCune-Albright szindrómában szenved. A gyermeknél betegsége miatt lényegesen korábban kezdődött a pubertás, kilenc hónaposan már a elkezdtek növekedni a mellei - írja az SWNS.

A kislánynál kétévesen diagnosztizálták a betegséget, előtte azonban szülei egyáltalán nem értették, miért véres néha kislányuk pelenkája. „Döbbenetes volt látni a vércseppeket a pelenkáján, elállt a lélegzetem. Egy ilyen látvány minden szülő rémálma” – nyilatkozta a kislány édesanyja, Linda Beatty. „De felfedezni, hogy nő a melle, az volt a legelképesztőbb. Teljesen megrémültem. Annyira sokkolt, hogy majdnem leejtettem, nem mertem elhinni, hogy ilyesmi történik a gyönyörű kislányommal” – mondta az asszony. Linda Beatty szerint óriási megkönnyebbülés volt, amikor az orvosoknak végre sikerült kideríteniük, hogy mi okozza addigra már kétéves kislányánál ezeket a tüneteket.

Az orvosok szexuális bántalmazásra gyanakodtak

Az immár négyéves kislány hat héttel a kiírt időpont előtt született, és négy hétig a kórházban kellett maradnia. A szülei ekkor hazavitték a két másik gyermekükhöz, az akkor 5 éves Giacomohoz és a 14 hónapos Mollie-hoz, ám semmilyen rendellenességet nem vettek észre. Amikor 2007. novemberében észrevették Maisie pelenkáján a vérfoltokat, azonnal kórházba vitték, ám ott azt mondták nekik az orvosok, a gyermeknek nincs komolyabb baja. A vérzés rá egy hónapra ismét jelentkezett, és a házaspár legnagyobb döbbenetére az orvos azt feltételezte, hogy szexuálisan bántalmazták a gyermeküket.

„Arról kezdett kérdezősködni, kivel hagytuk egyedül Maisie-t, és hogyan gondoztuk. Elképesztően nehéz volt ezt a vádat feldolgozni, hiszen mindketten tudtuk, semmi sem történt a kislányunkkal” – nyilatkozta az asszony. Januárban, az első vérzése után három hónappal azonban az anya észrevette, hogy elkezdtek növekedni Maisie mellei. A kislányt ekkor ismét elvitték orvoshoz, majd a Hinchingbrooke kórházban számos vizsgálat után 2008 márciusában megállapították, hogy a kislány a McCune-Albright szindrómában szenved.

Állandó gyógyszeres kezelésre szorul

A korai nemi érés a csontkor előrehaladásával, vagyis a növekedés korábbi leállásával jár. Ez nem jelent problémát, ha egy lány csupán egy-két évvel korábban lép a pubertáskorba, Maisie esetében azonban akár életveszélyhez is vezethetett volna, ha kb. 90 centivel hamarabb áll meg a növésben. Ekkor ugyanis csupán a csontjai növekedése áll meg,  szervei azonban tovább fejlődnek és nőnek. Az immár négy éves kislány ezért folyamatosan gyógyszeres kezelést kap, és havonta ellenőrzik a hormonszintjét.

Csontelváltozásokat is okozó betegsége miatt Maisie csupán sántítva tud járni, ám anyja szerint ezt leszámítva egészséges és vidám kislány, egy hete kezdett óvodába járni. Orvosai szerint Maisie várhatóan teljes életet élhet majd, gyógyszeres kezelését tinédzserkorában fejezik be.