Nehéz lesz überelni azt a férfit, aki a hétvégén összesen négy bankot nem tudott kirabolni, de azért vannak még erős kihívók az október leglúzerebb bűnözője címért. Például a fatolvaj focisták, vagy a magát párnának álcázó bűnöző, és akkor nem beszéltünk még a leveskockatolvajokról, meg a magát párizsival igazoló fickóról. Döntsön, ki volt a legbénább októberben!

Ki volt a legbénább?

Rendkívül összetett szórakozási lehetőséget nyújt az otthon ülőknek a police.hu rendőrségi hírei rovata, mert a komoly bűntények mellett beszámolnak rengeteg egészen szürreális bűncselekményről is. De talán túlzás is ezeket bűncselekményeknek nevezni, sokszor simán csak szerencsétlenkedésről van inkább szó. Az egészben meg talán az a rendőrségi bikkfanyelv a legszebb, amiben megírják ezeknek a közleményeknek a nagy részét, ezért összeállításunkban bőségesen idézünk is majd a police.hu vonatkozó híreiből.

Az elkergetett bankrabló

Kezdjük a legfrissebbel, azzal a fiatalemberrel, aki az október 23-i hétvége környékén öt nap alatt összesen négy bankot nem tudott kirabolni. Annak ellenére, hogy fegyverrel próbálkozott, simán elkergették a biztonsági őrök . Ha ez nem lenne elég, akkor vegyük még hozzá, hogy az egyik legjobb rejtőszínű, az élénksárga mintájú kabátját választotta. Ráadásul a hírek szerint annak a banki dolgozó bankrablónak a fia, akit még a nyár végén kaptak el.

A virágbolti tolvaj

Boris Vian Tajtékos napok című műve miatt érdemes figyelemmel kísérni a virágbolti tolvajokat. "A virágüzleteken sosincs vasredőny. Virágot senki sem akar lopni" – olvasható a könyvben, ennek ellenére a valóságban meglehetősen sokszor akarnak virágboltokba betörni, ráadásul a legtöbbön már rács is van. Október 23-án Somoskőújfaluban is ki akarták rámolni az egyik virágboltot, de a szerencsétlen betörőnek még ennyi sem jött össze. "[A]z egyik Somoskőújfaluban található virágüzletbe ismeretlen személy behatolt oly módon, hogy az ablakot betörte és onnan készpénzt illetve egyéb tárgyakat kísérelt meg eltulajdonítani. Cselekménye közben azonban az üzlethelyiség riasztója megszólalt, amely az elkövetőt megzavarta, aki elmenekült és így az üzletből semmit nem sikerült elvinnie" – írják a police.hu-n hozzátéve, a betörőt forró nyomon még aznap elkapták.

Részegen ugrált a rendőrautón

Elég magas lett az est végére a számla annál a fiatalembernél, aki szintén a múlt hétvége környékén a diósgyőri rendőrőrs előtt álló egyik rendőrautón kezdett részegen ugrálni. Dobbantott néhányat a motorháztetőn, majd berúgta a szélvédőt, és továbbállt. A rendőrök hamar elkapták a 22 éves sajóvelezdi férfit, aki megrongálta a rendőrautót. Tettére különösebb magyarázattal nem tudott szolgálni, viszont 310 000 forint pénzbüntetésre, valamint a rendőrautóban keletkezett 94 000 forintos kár megtérítésére kötelezték.

Párizsival igazolta magát

Nem lesz egyszerű a magát vibrátorral igazoló férfinél keményebb részeget találni az elmúlt időszakból, de valószínűleg a dobogóra azért felfér az az ásotthalmi férfi, aki egy rúd párizsival akarta igazolni magát. A férfi betámolygott egy boltba, így a biztonsági kamera meg is örökítette, hogy először levizeli az árukészletet, majd a kiérkező rendőrt egy párizsival akarja letudni.

A magát párnának álcázó fickó

A következő történet rendőrnyelven az igazi, ezért következzen a police.hu beszámolója a fickóról, aki a börtön elől menekülve párnának álcázta magát: "A napokban, valamivel hajnali 2 óra után kopogtattak a járőrök egy ózdi családi ház ajtaján, ugyanis egy férfit kerestek, akivel szemben elfogatóparancsot adott ki a hatóság, bűncselekmény elkövetése miatt kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetés letöltése érdekében. Az ajtót nyitó asszony a jövetelük célját közlő rendőröknek elmondta, hogy az általuk keresett körözött személyt már nagyon régen nem látta, nem is sejti, hogy hol tartózkodhat. A járőrök az állítás ellenőrzése érdekében átfésülték az épületet, amelyben az asszony készséggel segédkezett. Az egyik fekvőalkalmatosság ágyneműtartójának kinyitásakor azonban csak az egyik oldali fekvőfelületet volt hajlandó kinyitni, a másikról azt állította, hogy az fix, nem mozdítható. A rendőrök sok mindent elhisznek, azonban „a puding próbája az evés” jelszóval saját maguk kísérelték meg felnyitni a „fixen rögzített” ágyneműtartót, amely ellenállás nélkül nyílt ki. A törvény őrei nem nagyon lepődtek meg, amikor a kispárnának álcázott, a körözött személyre gyanúsan illő személyleírással rendelkező férfi kandikált ki a farostlemezes, jobb sorsra hivatott ágyneműtárolóból. Elszámoltatását követően a nem túl hiszékeny ózdi rendőrök a férfit megbilincselték, majd az Ózdi Rendőrkapitányságra előállították".

Az ózdi palacsintatolvaj

Egy ózdi férfi még október tizedike környékén egy idős nénit keksszel kínált a néni házának kapualjában, majd beszélgetésbe elegyedett a nénivel. A néni megpróbálta lerázni, de a férfi nem engedte, hogy rácsukják a lépcsőház ajtaját, beerőszakolta magát, ahol el akarta szedni a sikoltozó néni táskáját. "[M]ivel azonban ez nem sikerült neki, így a másik kezében lévő reklámszatyorból az alufóliába csomagolt palacsintát rántotta ki, majd azt magához véve – mivel meghallotta, hogy valahol nyílik egy ajtó – a lépcsőházból elszaladt. Az idős asszony közben folyamatosan segítségért kiáltott, így ezt meghallva két járókelő a futva menekülő férfi üldözésébe fogott. Eközben egyikükhöz az elkövető hozzávágta a nála lévő palacsintát, majd egy bokros területre szaladt, ahonnan a rendőrjárőrök megérkezéséig nem tudott kijönni, köszönhetően a gyors állampolgári és rendőri együttműködésnek" – írja a police.hu.

A fatolvaj focicsapat

Persze nemcsak a police.hu-n lehet furcsa bűntényekről olvasni, csodálatosak a megyei portálok is. Egyik kollégánk találta a következő történetet. "A közelmúltban kis híján meghiúsult a Kerecsend–Szajla futballmérkőzés, mivel a kerecsendi csapat három tehetséges labdarúgóját a mérkőzés előtt nem sokkal fatolvajláson kapták, így egy ideig átmenetileg a rendőrség „vendégszeretetét” élvezték. A mérkőzés végül is lezajlott, azonban a veszteség pótolhatatlannak bizonyult, mivel az esélyes kerecsendi csapat kikapott" - írja a heol.hu.