Nem gyilkosság, csak baleset lehetett annak a brit titkosszolgálatnak dolgozó férfinak a halála, akinek holttestét sporttáskába csomagolva találták meg saját fürdőszobájában augusztus végén, 10 nappal eltűnése után. A nyomozás mostanra kiderítette, hogy egy balul sikerült szexjáték lehet felelős az MI6-os kódfejtő haláláért, tehát nem titkosszolgálati tevékenysége miatt végeztek vele.

A brit Hírszerző Ügynökségnek dolgozó Gareth Williams holttestét sporttáskába csomagolva találták meg augusztus végén: a nyomozás mostanra kiderítette, a kódfejtő klausztrofíliás volt, azaz különös szexuális izgalomba hozták a szűk helyek. A rendőrök szerint ez a vonzalma okozta a vesztét egy Houdini-stílusú szexjáték közben: a 31 éves kém egyszerűen megfulladt, miután partnere egy 80 centis sporttáskába csomagolta. A partner személye egyelőre nem ismert: amikor észrevette, hogy a férfi meghalt, elmenekült a londoni lakásból – írja a The Sun.

A holttesten a boncolási jegyzőkönyv szerint nem voltak verekedésre, bántalmazásra utaló nyomok és a toxikológiai tesztek sem mutattak ki kábítószert Williams testében. A férfi laptopjainak vizsgálatakor kiderült, hogy klausztrofíliás és szado-mazo honlapokat nézegetett. Korábbi hírekben az jelent meg, hogy a férfi végtagjait is levágták, hogy beférjen a táskába, erre azonban nem volt szükség, mivel még életében és önként mászott be a nagyméretű North Face táskába.

Valószínűleg gyorsan halt meg, de az is lehet, hogy szexpartnere épp kiment a helységből, ezért nem hallotta, ha segítséget kért Williams. A táska zipzárját lelakatolták, a kulcsokat pedig a rendőrök a halott mellett találták. A tettest még keresi a rendőrség, egy észak-walesi párra gyanakszanak, akik nem sokkal halála előtt jártak Williamsnél.