horoszkóp

Férfi volt a londoni metróban gyilkoló nő

2010.11.03. 20:10
Transzszexuális férfi lökte szerelvény alá a szintén transzszexuális ügyvédet a londoni metróban. Az áldozat interneten hirdette magát, a vádlott pedig éppen férfiből alakul nővé. A bíróságon azt kérte, Ninaként hivatkozzanak rá, miközben a meggyilkolt emberjogi ügyvédet a munkahelyén Davidnek, a világhálón és a magánéletben inkább Soniaként ismerték.

"A vádlott nemet vált. Befejeződött már?" - kérdezte a bíró Nina Kanagasinghamot, akit azzal vádolnak, hogy múlt hétfőn a szerelvény elé lökte David Burgesst. A harmincnégy éves vádlott azt kérte, Ninaként hivatkozzanak rá a későbbiekben, számolt be a Dailymail. A gyilkosságot London egyik legforgalmasabb átszállóhelyén, King's Cross megállónál követte el Kanagashian, valamivel este fél hét után.

A King's Cross megálló
A King's Cross megálló

A szemtanúk szerint Burgess és Kanagasingham látszólag ismerték egymást és csak viccelődtek a peremen azzal, hogy lökdösték egymást, írta korábban a Telegraph. "Nagyon közel álltak a peremhez, a peron pedig tele volt emberekkel, mert a délutáni forgalmas időszak csúcsakor történt mindez" - mesélte az állomás egyik dolgozója. Rendőrségi forrásokra hivatkozva megemlítették, hogy nem tudták azonnal megállapítani az áldozat nemét, mert női ruhában volt.

David Burgessről a nyomozás során bebizonyosodott, hogy szintén transzszexuális, aki két internetes oldalon is hirdette szolgálatait. Az angol magazin információi szerint a hatvanhárom éves Burgess, akinek két felnőtt lánya, és egy fiatalabb fia is van, négy éve kezdett nőnek öltözni, és ekkortájt jelentkezett az oldalakra is, Sonia Jardiniere néven.

Az elhunyt, Sonia (Forrás: British Transport Police)
Az elhunyt, Sonia (Forrás: British Transport Police)

"A pasik csak negyven percre elegeket, a ruhatár viszont egy egész évszakot kiáll" - emlékeztet minden nőt Burgess a Brichplace nevű honlapon. Az angol sajtó nem szégyenlős, kifejezetten részletesen kitárgyalja Sonia Burgess profilját. Így kiderült, hogy kísérőként nevezte meg magát, női ruhákban pózol a képeken, valamint úgy jellemzi személyiségét, hogy "partibaba". A "dolgok, amiket szeretek" rovatba pedig beírta a divatot, a sminket, a shoppingolást, a romantikát, a Look magazint és a romantikus filmeket.

A Dailymail szerint a legtöbb felhasználó pozitívan reagált Burgess internetes bejegyzéseire. Olyan rövid üzeneteket hagytak, akik feltévedtek az oldalra, hogy "forró darab", "ragyogó", "álomrandi", "nekünk muszáj találkoznunk", "jó partinak hangzik", "nagyon szexi", sőt, "vágyakozol/ábrándozol egy dugásra/-ról?".

Burgess karrierje 1970-es években indult, meghatározó, komoly ítéletek körül dolgozott a Lordok Házában, az Emberi Jogok Európai Bíróságán Strasbourgban és az Európai Bíróságnál Luxemburgban. Küzdött az igazságtalan letartóztatások ellen, a bevándorlók vagy általában az emberek kirekesztése ellen, és Észak-Koreával kapcsolatos ügyekben is szerepelt tanácsadóként.

"Végtelenül elszomorított minket David Burgess, egy roppantul tehetséges ügyvéd, egy csodálatos barát halála, aki inspirációt jelenthet a területen dolgozó ügyvédek egész generációjának" - áradozott a Luqmani Thompson and Partners nevű cég szóvivője, ahol Burgess dolgozott. "Sonia (David) egy csodálatos személy volt és nagyon fog hiányozni" - írták egy nyilatkozatban gyerekei és volt felesége.

Kanagasinghamot egyelőre a férfiak börtönébe zárták, február harmadikán tárgyalnak az esetről legközelebb. Az esetleges indítékről, vagy arról, hogyan ismerték meg egymást, nem írtak a külföldi lapok.