Egy hete egy kiskorú császármetszéssel hozta világra első gyermekét, aki két kiló hetven grammal, egészségesen született meg. A hatóságok egyelőre nem veszik el a családtól a gyermeket, viszont figyelemmel kísérik a sorsukat.

Spanyolországban egy hete egy tízéves román lány adott életet egy egészséges gyermeknek – írja az ausztrál news.com. A lap úgy tudja, a gyermek a családnál maradhat, de fokozott figyelemmel követik a sorsukat. A gyermek 2 kiló 70 dekával jött világra, az orvosok császármetszéssel segítették a születését, de aggódtak, hogy a fiatal anya szervezete hogyan fog reagálni a beavatkozásra.

Szerencsére nem volt komplikáció, így az anya és gyermeke már egy héttel a szülés után hazamehetett a kórházból. A kórházi személyzetet megdöbbentette, hogy a kislány csak annyit mondott, Romániában megszokott dolog ilyen fiatalon szülni. Az anyává vált lány egyébként a barátjával él, de a román manna internetes portál tudomása szerint a fiatalember, vagyis az apa kiléte ismeretlen, annyi biztos pusztán, hogy ő is kiskorú. Az anya a beszámolók szerint nem volt fejlettebb a koránál, pont úgy nézett ki, mint ahogy az ember elképzel egy tízéves kislányt.