Napi egy órát tölthet a szabadban Josef Fritzl, aki az Amstetteni Rém néven lett ismert még 2008-ban. A férfi, aki 24 évig tartotta a pincében lányát, és több gyermeket is nemzett neki, nemrég egy interjúban elmondta, hogyan él a börtönben, ahol a többi rabtól elkülönítve tölti büntetését. Cellájában tévé is van, a kedvence a Két pasi meg egy kicsi című sorozat. Az interjú készítőire azonban komoly büntetés várhat, mert Fritzlnek nincs engedélye arra, hogy interjút adjon, ráadásul a dolog csak úgy jöhetett össze, ha a férfi ügyvédje és a börtön dolgozói összejátszottak az újságírókkal.

Büntetése megkezdése óta először adott interjút a 75 Josef Fritzl, akit azért ítéltek el, mert 24 éven keresztül a pincében fogva tartotta a lányát, akinek több gyereket is nemzett - írja a New York Daily News.

A 12 négyzetméteres cellájában növényeket termesztő Fritzl a Bildnek mesélt arról, hogyan telnek a napjai. A férfi napi egy órát tölthet a szabadban, akkor is két őr kíséri mindenhova. A többi rabtól teljesen elkülönítve tartják fogva. A férfi abban reménykedik, hogy egyszer kiszabadulhat, hogy újra együtt élhessen feleségével, mert meggyőződése, hogy a nő még mindig szereti, akkor is, ha eddig egyetlen levelére sem válaszolt.

"Gyakran gondolok a feleségemre éjszakánként. Arról álmodozom, hogy élve kikerülök innen, mert szeretnék róla gondoskodni. Mindig hűséges volt hozzám" - mesélte a férfi a Bild munkatársainak. Annak ellenére, gondolja ezt így, hogy több levelet is írt volt feleségének,  de egyikre sem kapott választ. A családja sosem látogatta meg, Fritzl viszont a hallgatást is a bizalom jeleként értékeli. "Nyolc levelet írtam. Egyikre sem kaptam választ. De biztos vagyok benne, hogy még mindig szeret" - mondta a férfi a lapnak.

A külvilággal leginkább a cellájában elhelyezett tévén keresztül tartja a kapcsolatot. Egyik kedvenc szórakozása, hogy a Charlie Sheen főszereplésével készült Két pasi meg egy kicsi című sorozatot nézi, többek között azért, mert a sorozatban szereplő kisgyerek a saját fiára emlékezteti. "Felvidít és megnevettet. Összetöri a lelket, ha mindig halálosan szomorúak vagyunk" - mondta Fritzl.

A sorozatra vonatkozó kijelentése persze gyorsan bejárta a világsajtót, talán emiatt is lehet bajban az interjút készítő német lap, a Bild. Szerdán emiatt az osztrák igazságügyi minisztérium azzal fenyegetőzött, hogy az interjúnak még súlyos következményei lehetnek.

Többek között azért, mert Fritzlnek nincs engedélye interjúkat adni. Ezen felül az interjú a börtön egy olyan részében készült, ahol csak rabok, az ügyvédeik, valamint a börtön munkatársai tartózkodhatnának, ezért az interjú elkészítéséhez az újságírók, a börtön munkatársai és Fritzl ügyvédjének az összejátszása kellett.

A minisztérium úgy nyilatkozott, hogy hozzájuk semmiféle kérelem nem jutott el arról, hogy bárki interjút akar készíteni Fritzllel, és az újságírókat segítő ügyvédre is büntetés várhat. A minisztérium feltételezése szerint az újságírók a börtönőröknek feltehetően hazudtak a szándékaikról, így juthattak be.

A Bild badarságnak nevezte a minisztérium állításait. "Az újságíróink minden egyes alkalommal nyilvánvalóvá tették, hogy egy készülő könyv miatt akarnak Fritzllel beszélni. Ugyanis azt tervezik, hogy megjelentetik az életrajzi könyvét. Ezen felül munkatársainkat átvizsgálták, amikor bementek a börtönbe, több olyan tárgyat le is kellett adniuk, amit nem lehetett bevinni a börtön területére" - nyilatkozták kollégáik védelmében a Bild részéről.