Továbbra is a kórházban tartják azt a 19 éves ausztrál búvárnőt, akit szombaton egy turista húzott ki egy nagy fehércápa szájából. Elyse Frankcom egy könnyűbúvár turistacsoportot vezetett a Cockburn Sound öbölbe, hogy delfinekkel úszhassanak, amikor az állat elkapta a nőt, és beleharapott a csípőjébe és az ülepébe. Frankcomot az egyik turista, Trevor Burns mentette meg, a közelében úszó férfi ugyanis a farkánál fogva megragadta az állatot, amivel elijesztette a cápát.

Kétszáz öltéssel varrták össze az orvosok a múlt szombati cápatámadást túlélő ausztrál búvárnő, Elyse Frankcom sebeit. A 19 éves lány egy turistacsoportot vezetett a Garden-sziget közelébe a méltán népszerű fakultatív turistaprogram, a delfinekkel úszás keretében, amikor megtámadta egy nagy fehércápa. Az állítólag háromméteres állat Frankcom csípőjébe és bal farpofájába harapott bele, a sebeket az orvosok kétszáz öltéssel varrták össze.

A cápariasztót sem kapcsolta be

Bár Frankcom a szükséges felszereléssel merült a vízbe, a támadás annyira váratlanul érte, hogy a cápariasztót sem kapcsolta be, csak akkor, amikor már marcangolta az állat. A 19 éves nőt, aki egy 33 fős turistacsoportot vezetett a helyszínre, az egyik közelében úszó turista, Trevor Burns mentette meg. Amint észrevette a támadást, Burns odaúszott, és megragadta a fehércápa farkát, amitől az állat megijedt, és tovaúszott.

Elyse Frankcom és Trevor Burns a média jelenlétében is találkoztak csütörtökön, a búvároktató csupa könny és hála volt – írja a Daily Mail. „Nagyon köszönöm, nagyon köszönöm, én hősöm” – foglalta imába a férfi nevét Frankcom, aki így emlékezett a támadásra a Seven News-nak adott interjújában: „Éreztem azt a hatalmas erőt, ami elsodort, aztán megláttam egy szürke alakot, pont előttem. Aztán éreztem, hogy a szájában vagyok – rettenetes volt.” Burns szűkszavúan nyilatkozott a Seven News-nak: csak annyit mondott, eszébe sem jutott, hogy ott hagyja a búvároktatót, hiszen tudja, a nő akár meg is halhatott volna.