Emberölés miatt emelt vádat a bartlesville-i rendőrség a 26 éves Lyndsey Fiddler ellen, aki a múlt héten a szennyessel együtt halálra mosta tíznapos lányát. A magát ájultra drogozó anyára a házban élő nagynénje talált rá, akit a furcsa zajok vezettek a mosógéphez, amelyben megtalálta a tíznapos csecsemő holttestét.

A szennyessel együtt a mosógépbe rakta tíznapos lányát, majd elindított egy negyvenperces programot egy 26 éves, háromgyerekes amerikai anya múlt hét csütörtökön. A - feltehetően metamfetamin által - kiütött Lyndsey Fiddlerre a vele lakó nagynénje talált rá.

Már nem tudták újraéleszteni

„Az anya aludt, és csak nehezen, hosszas próbálkozás után tudta felkelteni. Közben felfigyelt a hangokra, amiket a túlpakolt mosógép adott ki magából, ezért odament, és felnyitotta a fedelét. Amikor a mosógép automatikusan leállt, meglátta benne a kislányt, Maggie-Mayt” – számolt be az eseménysorozatról a Daily Mailnek a nyomozást vezető bartlesville-i rendőrfőnök, Tom Holland.

Miután Fiddler nagynénje, Rhona Coshatt rátalált a csecsemőre, a bedrogozott anya azonnal hívta a rendőrséget. „Meghalt a babám” – üvöltötte a diszpécsernek, aki később annak is fültanúja lehetett, hogyan világosítja fel nagynénje Fiddlert arról, hogy ő ölte meg a kislányát. Az újszülött holtteste még akkor is a mosógépben hevert, amikor a rendőrség kiért a nő otthonához. A mentősök hosszasan próbálkoztak az újraélesztéssel, de nem jártak sikerrel. Fiddlert azonnal letartóztatták, miután egy korábbi ítélet megszegése miatt elfogatóparancs volt érvényben ellen, majd pénteken emberölés miatt vádat emelt ellene a rendőrség. Három – és négyéves fiát szociális munkások helyezték biztonságba – írja a lap.

„A szívem mélyén nem hiszem, hogy Lyndsey bántani akarta volna a kislányunkat, ezt egyszerűen nem tudom elhinni” – mondta a lapnak a tragikusan elhunyt baba apja, Benjamin Trammel. Lyndsey Fiddlernek egyébként már többször meggyűlt a baja a rendőrséggel: letartóztatták már tettlegességért, engedély nélküli vezetésért, valamint, amiért gyerekeit gyerekülés nélkül utaztatta. Áprilisban, négy hónapos terhesen drogbirtoklás miatt került a bíróság elé, amiért augusztusban egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és a bíróság drog - és alkoholtesztekre kötelezte - írja a Newsok.