Ma tartják a Guinness Rekordok Napját, aminek öröméből összeszedtünk néhány furcsa, az emberi testhez kapcsolódó rekordot. Kezdve a rengeteg piercinget viselő embertől, a gyomrában hajcsomót növesztő lányig. Döntsön, ki tartja a leghülyébb rekordot!

Kié a legfurább rekord?

A Guinness World Records szervezet november 18-án tartja a Guinnes Rekordok Napját, amikor gyakorlatilag magukat ünneplik, meg azt a sokezer félőrültet, őrültet, akik az évek alatt valamilyen kiemelkedő teljesítménnyel, adottsággal bekerültek az almanachba.

A hülye rekordok között böngészve az emberi testhez kapcsolódókat tartottuk a legérdekesebbnek, mert mégiscsak ebben a kategóriában találkozni a legtöbb groteszk, bizarr dologgal.

A szakállas nő

Az amerikai Vivian Elaine Wheeler, színpadi nevén Melinda Maxie szakálla az utolsó, 2000-ben végzett méréskor 27,9 cm volt. "Egy vurstlielőadás nem lenne az igazi egy szakállas nő nélkül" – mondta állítólag Maxie, aki megszakításokkal ugyan, de nyolc éves kora óta lép fel cirkuszokban. Utoljára 1992-ben borotválkozott meg. Akkor viszont megvilágosodott, megtalálta istent, és úgy döntött, többet nem borotválkozik.

A legtöbb piercing

Elaine Davidson mindössze nagyjából tíz év alatt gyűjtötte be a testén található 4225 piercinget, amivel elnyerte a legtöbb piercinggel rendelkező ember címét. Davidson piercingjei nagyjából három kilót nyomnak. A férfiak rekordere messze elmarad Davidson teljesítményétől, John Lynchnek mindössze 241 piercingje volt, igaz ebből 151 egy a fején és a nyakán.

A legtöbb orral felfújt lufi

Andrew Dahl idén márciusban beállított rekordja szerint 23 lufit képes felfújni orrával mindössze három perc alatt. Az amerikai fiatal csak a bal orrlyukát használja, de ha a szükség úgy hozza, akkor képes egyszerre mindkét orrlyukával lufit fújni.

A legtöbb egyensúlyozott kanál

Ahhoz azért unatkozni kell, hogy az ember elkezdjen kiskanalakat egyensúlyozni az orrán. Ahhoz viszont, hogy valaki egyszerre 17 kanalat próbáljon meg egyensúlyozni az arcán, valószínűleg elképzelhetetlenül kell untakozni. A kanadai Aaron Caissie 2009 áprilisában állította be a rekordját. Több rekorderhez hasonlóan a Lo Show Dei Record milánói stúdiójában hajtotta végre a kísérletet. A képen látszik, hogy Caissie cselesen az orrára helyezett kanállal leszorítja a szájára helyezettet, amivel meg leszorítja azt a kettőt, amelyek az állán vannak, így könnyítve meg a mutatvány kivitelezését.

A legnagyobb eltávolított hajgombóc

Még 2007-ben a New England Journal of Medicine közölt egy történetet egy 18 éves nőröl, aki hasi panaszokkal fordult belgyógyászához. Arra panaszkodott, hogy öt hónap alatt húsz kilót fogyott, evés után általában hányt, és fájt a gyomra. A nőt megvizsgálták, majd egy szondát küldtek le a gyomrába, akkor vették észre azt a gombócot, ami szinte az egész gyomrát kitöltötte. Amikor az orvosok megkérdezték, a nő elmondta, évek óta eszi a haját, ami a gyomrában egy négy és fél kilós gombóccá állt össze, amit műtéti úton kellett eltávolítani.

A legtöbb rekord birtokosa

A legtöbb rekordot Ashrita Furman birtokolja, összesen tizennégyet. Ezek között olyan hülyeségek is vannak, mint saját maga falhoz szigetelőszalagozása 6 perc 32,87 mp alatt, leggyorsabb megtett 10 km hulahop-karikát forgatva (közel másfél óra), legtöbb terpeszugrás (61). Az 56 éves rekordhalmozóról, aki meglepő módon pont az első Guinness World Record könyv kiadásának évében született, erre olvashat bővebben.

Az egykor legjobban kitetovált férfi

Tom Leppard lassan a bizarr összeállításokból legritkábban kihagyott ember címét is megkaphatja. A Tom Woodbridge néven született férfi azzal került be a hírekbe, hogy testének 99,9 %-át kitetováltatta, méghozzá úgy, hogy Leopárdnak nézzen ki. Sajnos mára már van nála is jobban tetovált férfi, úgyhogy a 73 éves Leppard a 2011-es Guinness World Records könyvben csak a legjobban kitetovált idős embernek járó címet kapta már meg.

A legjobban kitetovált férfi

Ha már szó esett Tom Leppardról, akkor nem szabad kihagyni a címét elnyerő embert sem, az új-zélandi Lucky Diamond Richet, akinek ezek szerint a teste több mint 99,9 %-a van kitetoválva. A férfi a szemháját, a lábujja közeit és az ínyét sem kímélte. Az alapvetően kékesszürkére színezett férfi hivatását tekintve kardnyelő, illetve láncfűrészekkel zsonglőrködik. A tetoválások mellett olyan extrák vannak rajta, mint a kimetszett fejbőr, hogy látszódjon a koponyája, a fémfogak, a kinyújtott fülcimpa.