Egy 18 éves, próbaidős mentőápoló okozta azt a balesetet, ami csütörtökön hajnalban történt a Lágymányosi hídon. A fiatalember - vélhetően a helyismeret hiánya miatt - a forgalommal szemben hajtott fel a hídra, ahol összeütközött egy postás teherautóval. A balesetben hárman veszítették életüket.

Az Országos Mentőszolgálat próbaidős dolgozója vezette azt a személyautót, ami csütörtök hajnalban Budapesten egy teherautónak ütközött. A 18 éves fiú néhány héttel ezelőtt állt munkába a jászberényi mentőállomáson. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Független Hírügynökség információit megerősítve elmondta: a fiatalember alig néhány hete nyert felvételt az egyik vidéki mentőállomásra, ahol ápolóként, mentőautón dolgozott.

Mint ismert, a fiú és barátai a jászberényi Jászság Népi Együttes tagjai voltak, és a Fonó Budai Zeneházból mentek volna hazafelé. A Lágymányosi hídon azonban a helyismerettel nem rendelkező fiatal sofőr a forgalommal szemben hajtott fel a hídra, ahol összeütközött egy postás teherautóval. A helyszínen két 19 éves lány és egy 17 éves fiú meghalt, 31 éves társuk lélegeztetőgépen van. A másik súlyos sérült egy 20 éves fiatalember, neki stabil az állapota, a 18 éves sofőr sérült meg legkevésbé.

Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese azt mondta: a sérültek egyikét sem hallgatták még ki. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy egyik sofőr sem ivott alkoholt, azonban a vér- és vizeletvizsgálatra még várni kell. Kormos Endre hozzátette: a halálos baleset okozásáért akár 8 év börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság. A város polgármestere Szabó Tamás a tutihir.hu-nak elmondta, hogy a várost megrendítette a halálhír, a későbbiek során konzultálnak mind az áldozatok szüleivel, mind az együttes vezetőségével, hogy a város miként tud segítséget nyújtani.