Magyar és filozófia szakon tanul a meztelen képeivel a napokban felbukkant Müller Fanny. A most 22 éves lány még 14 évesen jelentkezett egy hostess hirdetésre, de kiderült, hogy az ügynökség nem közvetít, hanem felhajtja a lányokat fotózásokra. Elvállalta a fotózást. Azóta túllépett a fehérneműs képeken, járt Horvátországban, Szlovákiában, Németországba pedig visszavárják különféle modellmunkákra. Emellett a színészdiplomáért harcol, nem mellesleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen levelezős hallgatója.

"Fotóztak erdőben, erődben, fatetőn, voltam lovas aktfotózáson, de nyilván csak ültem a lovon, pózoltam kocsival és motorral is" - sorolta a Velvetnek a 22 éves Müller Fanny, hogy milyen fotózásokon vett eddig részt. "Az emberek persze azt gondolják, hogy ez könnyű munka, minden alkalommal felhozzák. Az egyik internetes oldalon megkaptam, hogy magamutogatós picsa vagyok, de egyébként ez rém fárasztó. Amikor hazajövök egy több napos külföldi munkáról, a barátaim, akikkel lakom, látják, hogy csak belezuhanok a fotelba és végem."

"Nincs idő szórakozásra. Kora reggel kezdünk és késő este fejezzük be. Amikor többen fotóznak akkor pláne nehéz. Figyelni kell, hogy az egyik fotós azt szereti, ha nyitva van a szám, a másik azt szereti, ha csukva, nem mindegy, hogy melyiknek hogyan nézek" - magyarázza a munka nehézségeit. "Fárasztó, de persze szép és élvezem. Szeretek játszani. Emellett sok emberrel megismerkedem, és rengeteg olyan helyre eljutok, ahova másképp valószínűleg nem tudnék elmenni. Van egy kis térképem, amin elkezdtem jelölgetni, hogy merre jártam már" - említette meg az előnyöket is.

"Szívesen mutogatom az elkészült képeket. Meglep az is, hogy miket tudnak kihozni belőlem. Amikor reggel hullafáradtan megjelenek egy fotózáson, feltűnnek a sminkesek, és létrehoznak valami egészsen mást" - válaszolta, amikor arról kérdeztük, hogy tetszenek-e neki a róla készült képek. "Ebben is élem ki az exhibicionizmusomat. Elég laza vagyok. A színházzal pedig azért függ össze a modellkedés, mert így könnyebben tudok rögtönözni. Kreatív vagyok, tudok arcokat vágni. Ha azt kérik, hogy gondoljak az előző esti bulizásra, akkor simán meg tudom csinálni, és ez megjelenik az arcomon is" - fűzte a gondolatokat.

Az élet nem habos torta

"Szeretnék mesterképzést, de ahhoz Romániába kellene utaznom" - mondta, amikor áttértünk a színészkedésre. Müller a következő nyáron megszerezheti a színész kettő diplomát, és azon töri a fejét, hogy érdemes-e folytatnia a színész egy diplomáért, amihez viszont el kéne utaznia. Az Új Színházban készül egyébként a diplomára, ahol tudnak a meztelen képeiről, de nem szóltak semmit. "Tánc, mozgás, bábozás, beszédtechnika, színészkedés, dramaturgia" - sorolja a tárgyakat. Ahogy említette, hat éves kora óta színészkedéssel szeretne foglalkozni.

A színészkedés mellett pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem levelezős hallgatója, magyar és filozófia szakon. "Az előző félév nem sikerült valami jól, mert rengeteget dolgoztam, viszont most minden rendben. Magyar szakon kezdtem az egyetemet, de idén felvettem hozzá a filozófiát is" - mondta. Amikor az utoljára olvasott könyvéről kérdeztük hosszan elgondolkodott, végül Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűségével rukkolt elő. "Filozófiai olvasmányokkal nem hozakodnék elő, mert azokat én sem értem. Az irodalmat szeretem, a nyelvészet viszont szörnyű. Ráadásul rengeteg nyelvészet van" - panaszolta a magyar szakról.

De csak szép

"Nem hiszem, hogy probléma lenne a Pázmányon az aktokból" - mondta bizakodva. A családja persze féltette a fotózásoktól, de aztán gyakran meglepődtek, hogy mennyire felismerhetetlen a képeken. "Az előző pasim, akivel 5-6 évet voltam együtt, utólag elmondta, hogy egy kicsit sok volt neki a modellkedést. A jelenlegi párommal, két éve ismerjük egymást, nem volt újdonság, hogy meztelen képeket vállalok, úgyhogy minden rendben. Ő azt hiszi, hogy ő viseli a nadrágot, én meg azt, hogy én" - válaszolta nevetve, amikor a kapcsolatról kérdeztük.

Van itt művészet is

"A művészi mindenkinek más" - említette. "Amikor kifejezetten súroló fények vannak, csak vonulatok látszanak, az művészi. Amikor kifacsarodva fotóznak, az nem olyan erotikus, mintha autó mellett fotóznának olajosan - magyarázta, hogy mit jelent számára, amikor a művészetért meztelenkedik, és mit, amikor nem. Müller Fanny részt vett sebesvízi workshopokon, amik nagyon híresek voltak egy időben, dolgozott Szipál Péterrel, Baricz Katival és Jung Zsenivel is. A fotózásokon eleinte megkörnyékezték, de mivel régóta csinálja, terjed a neve, és tudja, hogy megbízható emberekkel dolgozik együtt.