A halottat játszó kislány után újabb feladványok a Google utcafotós szolgáltatásából: miért hajtogatja be magát egy müncheni kertes ház kocsifeljáróján álló sportkocsi csomagtartójába egy pucér férfi? És vajon pár várossal odébb valóban épp egy szülést sikerült lekapnia a fotóskocsinak a nyílt utca közepén?

A Google Street View utcafotós kocsija meglepő jelenetet kapott le Mannheim egyik utcájának kocsifelhajtóján: egy meztelen férfi bújik be (vagy száll ki épp) egy kabrió Mercedes sportkocsi csomagtartójából. A fotón látható még egy ájultan alvó kutya, valamint a csomagtartóban lévő holmik, takarosan kipakolva a földre.

A kép találgatásokat indított a felhasználók közt arról, vajon mit csinálhat a férfi, a fotón látható három elemet ugyanis nehezen tudták értelmes történetbe foglalni. Egyesek szerint a fotó megtévesztő, mivel a férfi valójában a bőrszínéhez hasonló árnyalatú shortnadrágot visel, és azért mászik a csomagtartóba, mert valószínűleg a féklámpát javítja, amihez csak onnan fér hozzá. A Google azonban valószínűleg inkább a pucérságra szavazott, ezért távolíthatta el azóta a fotót a Street View adatbázisából.

Németországban - ahol ez a szolgáltatás csak e hónap elején indult - egyébként különleges dolgok történnek az utcákon: szintén nagy érdkelődést keltett az a fotó, amelyen épp egy nyíltszíni szülést sikerült lekapnia a Street View autójának - vagy legalábbis valami olyan akciót, ami annak látszik. A Berlin melletti Wilmersdorf egyik utcáján készült fényképen egy szemmel láthatóan sietősen leparkolt kocsi mellett egy nő fekszik egy törölközőn, mellette egy másik, aki a szülő nő fejét tartja, a kismama lába közt pedig egy férfi térdel, aki épp az újszülöttet emeli fel és mutatja meg az édesanyának.

A felvételről azóta kiderült, valószínűleg átverés volt, mivel se az utca másik oldalán lévő kórház nem kapott bejelentést a küszöbükön történt hirtelen utcai szülésről, se a jelenet mögötti házban lévő reklámügynökség nem tudott róla, hogy aznap ilyesmi történt volna előttük.

Korábban is történt már, hogy egy Google Street View fotón rejtélyt véltek felfedezni: augusztusban egy földön fekvő, halottnak tűnő kislányt szúrtak ki a nézők egy worcesteri utcán. Nem sokkal később kiderült, hogy semmi drámai esemény nincs a fotó hátterében: a tízéves Azura Beebeejaun csak a barátaival játszott, oké, kicsit bizarr módon halottasdit. Kifejezetten pozitív hozadéka is lehet azonban egy Street View-fotónak: az angol Bob Mewse például akkor határozta el, hogy fogyókúrázni fog, amikor elszörnyedt, megpillantva óriási hasát az utcaképben. Persze nem mindenki örül neki, ha viszontlátja magát a fotókon: az a strandon monokiniző hölgy se tartozott ezek közé, aki később levetette a fotót, és az Oasis Liam Gallaghere is csak kitakart arccal sörözik egy londoni kocsmájában.