Michael L. Brea kedden szamurájkarddal végezte ki az édesanyját brooklyni lakásukban. A nő sikoltozására a szomszédok hívták ki a rendőröket, akik a helyszínre érkezve már csak a lefejezett holttestét találták a fürdőszobában, 90 centis szamurájkarddal őrjöngő fiát pedig sokkolóval kellett kiütniük.

Gyilkosság vádjával vették őrizetbe az Ugly Betty című tévésorozat amerikai verziójában szereplő színészt, Michael L. Brea-t kedden, miután brooklyni lakásában egy szamurájkarddal kivégezte az anyját - adta hírül a WPIX 11 News hírportál. A férfit egyelőre pszichiátriai megfigyelés alatt tartják.

A nő sikoltozására éjjel fél 2 körül figyeltek fel a szomszédok, akik kihívták a rendőröket, ők azonban csak később tudtak bejutni a lakásba az eltorlaszolt ajót miatt. A rendőrségi beszámolók szerint a színész anyjának lefejezett holttestére a fürdőszobában találtak rá: az 55 éves Yannick Brea térdelő pózban kucorgott, testén több súlyos vágást és szúrásokat találtak. "A helyszínen minden csupa vér volt" - jegyezte meg a rendőrségi forrás. Fiára a lakás hálószobájában találtak rá, a férfinél egy Biblia és egy 90 centis szamurájkard volt, amivel megpróbált rátámadni a rendőrökre is, akik végül csak elektromos sokkolóval tudták ártalmatlanná tenni - írja az Examiner.com. Brea még akkor is összefüggéstelenül beszélt és vallásos megszállottságra utaló tüneteket mutatott, amikor a mentők végül a közeli Kings Country kórházba szállították megfigyelésre.

A színész éjjel fél 2 körül támadt az asszonyra, amikor fültanúk szerint a "Bánd meg a bűnödet! Bánd meg a bűnődet!" felszólítást üvöltözve kergette végig a lakáson, mielőtt egy szamurájkarddal levágta a fejét. “Hangos küzdelem volt, nem tudni, mi okozta a dulakodást" - mondta Raymond Kelly, a New York-i Rendőrség felügyelője, aki azt is megerősítette, hogy valóban találtak a helyszínen Bibliát, bár azt nem, hogy hol. “A férfi a hálószobában volt egy 90 centis szamurájkarddal” - tette hozzá.

Az édesanya sikoltozására a szomszédok figyeltek fel. “Hallottam, ahogy kiabál, ahogy üldözte őt a lakásban, és hallottam egy hangos sikítást is. Apámmal azonnal hívtuk a rendőrséget” - mondta a WPIX 11-nek az egyik szomszéd, Gregory Clare. “Éppen elaludtam, aztán egy női sikoltásra ébredtem” - erősítette meg Bernard Bent, egy másik lakó.

A szomszédok csendes, rendszeresen templomba járó vallásos embereknek ismerték a Brea családot. A gyilkos fiú korábban semmi olyan külső jelet nem mutatottt, ami magyarázhatná tettét, bár azt tudták, hogy a harcműveszetekért rajongott. Az esetet megelőzően nem fordult elő náluk családon belüli erőszak, és Michael L. Brea-nek sincs priusza, valamint korábbi pszichiátriai kezeléséről sem tudni.

A haiti származású Michael L. Brea New York-ban született és van egy ikertestvére. A Baruch College-ra járt, próbálkozott a Broadway-en, végül szerepelt egy Coca-Cola energital reklámfilmben, alakított táncost a Step Up 3D című filmben, és játszott Vanessa Williamsszel az Ugly Bettyben. Színészi karrierje mellett egy Subway-gyorsétterme is van, ahol 2008-ban hálaadáskor 300 pulykás szendvicset osztott szét a szegényeknek. Erről később, 2009 júliusában a BelFilm magazinnak elmondta, a szülei vallásosan nevelték: “Arra tanítottak, hogy jótékonykodjak Isten nevében, osszam meg amim van, mert nem mindenki olyan szerencsés, mint mi”.