horoszkóp

Koponyája meglékelésével fenyegetőzik az agydaganatos férfi

2010.11.25. 12:50
Saját feje megfúrásával fenyegetőzik egy ausztrál férfi, aki két évet várt egy MRI-re, hogy megállapítsák, agydaganata van, most viszont a szükséges műtéteket nem akarják rajta végrehajtani. A daganat közben elkezdte nyomni a férfi idegpályáit, szép lassan elveszti a hallását, lebénul az arca. Azt mondja, az orvosok meg akarják várni, hogy menthetetlen legyen.

Két éven keresztül várt a Gold Coastban lakó Mark Black arra, hogy diagnosztizálják agydaganatát. Most fél éve várja, hogy a tumort meg is műtsék, amire viszonylag kicsi az esély a férfi szerint – írja a Goldcoast.com.

A férfi azt állítja, daganata egyre nő, már elkezdte nyomni az idegpályákat, így szép lassan elveszti a hallását és lebénul a fél arca. Blackezért kétségbeesésében azzal fenyegetőzik, hogy ha december 7-éig nem derül ki, hogy mikor műtik meg először, akkor odamegy a városi kórház elé, és egy fúrógéppel meglékeli a koponyáját. Ez nem csak egyszerű demonstráció, hanem egyben drasztikus megoldás is: ez esetben ugyanis a kórház életmentő sürgősségi ellátás keretében kénytelen volna elvégezni rajta a várt műtétet.

"Nem az orvosokat hibáztatom a helyzetért, hanem a bürokratákat, akik nem adnak elég támogatást ahhoz a kórházaknak, hogy el tudják végezni a szükséges műtéteket. Az a célom, hogy legalább az első műtéteket hajtsák rajtam végre, különben teljesen megsüketülök és lebénul az arcom. Minél tovább várunk, annál rosszabb lesz az állapotom" - mondta a férfi a lapnak.

drill300

A beteg hozzátette, december 6-án konzultál még az orvosaival, annak a megbeszélésnek az eredményétől függően fúrja meg másnap a fejét. Black szerint helyzete most  teljesen reménytelen, nagyjából lemondtak róla.

"Nem látok fényt az alagút végén. A kórház kivárásra játszik, hogy ne kelljen csinálniuk semmit, én viszont itt ülök, és szenvedek. Nem akarok betolakodni senki elé sem, csak azt akarom, hogy kerüljek rá a várólistára, és kezeljenek rendesen" - mondta.

A kórház részéről viszont azt állítják, nincs miért rátenni a férfit a várólistára, ugyanis betegségénél nem része az eljárásnak a műtét, és daganata különben sem nőhetett. "Black úrnak egy kicsi tumorja van, amit akusztikus neurinomának hívnak. Nem növekszik, és ennél a betegségnél a sztenderd klinikai kezelés a megfigyelés, nem a műtét. Idegsebészek és fül-orr-gégészek egyeztettek a páciens ügyében, és arra jutottak, hogy egyelőre nem szükséges a műtét" – mondta a lapnak a kórház vezetőej, Michael Allsop.

Az akusztikus neurinoma a hallásért és egyensúlyozásért felelős agyidegen kialakuló jóindulatú daganat. A daganat kezdeti tünetei okozzák az arc bénultságát, illetve a hallászavarokat, mire a tumor komolyabb tüneteket okozhatna, addigra általában kezelik, eltávolítják.