Az FBI fegyverrel tartóztatott fel egy katonai terepruhának tűnő jelmezbe öltözött tánccsoportot, melynek tagjai egy tévéfelvételre siettek. A New York-i Lincoln alagútnál kialakult dugóban döntöttek úgy a táncosok, inkább futva teszik meg a stúdióig az utolsó kilométereket, ezért kocsijaikat hátrahagyva rohantak át az alagúton. Fellépőruhájuk azonban pánikot keltett, a Szövetségi Nyomozóiroda emberei állították meg őket.

Az Envy Club nevű tánccsoport tagjai a Wild on Wednesday című tehetségkutató műsor manhattani stúdiójába siettek terepmintás jelmezeikben, de a Lincoln alagútnál kialakult dugóban döbbentek rá, hogy le fogják késni a fellépést, ha kocsival folytatják az utat. Ezért a hét táncos és menedzserük kipattant a turnébuszból, és futva folytatták az utat az alagútban.

A táncosok terepmintás katonai gyakorlóra emlékeztető kosztümje azonban pánikot keltett a dugóban álló többi autó utasaiban, akik terroristának nézték őket, és értesítették az FBI-t. A rendőrség azonnal kiszállt a helyszínre, feltartóztatta őket, majd 45 percre lezárta az alagutat: azalatt sikerült kideríteniük, hogy a terepruhás feketék valóban táncosok, valóban fellépésre sietnek, és hátrahagyott kocsijukban sincs bomba. Amikor bebizonyosodott, hogy a csapat nem veszélyes, a szövetségiek rendőri kísérettel szállították őket a manhattani stúdióba, a késés miatt azonban már nem léphettek fel a műsorban. Pedig még az FBI is közbenjárt a műsor könyörtelen adásrendezőjénél, de hiába – írja a WPIX.com.

24 óra alatt 1864 kilométer

A csapat a floridai Jacksonville-ből indult New Yorkba, 24 óra alatt 1864 kilométert tettek meg, melyre háromhavi költségvetésük ment rá. A tévészerepléstől átütő sikert vártak, csak azzal nem voltak tisztában, hogy Manhattan délutáni csúcsforgalmában a Lincoln alagút rendszeresen bedugul, és az utolsó 5 mérföldet (8 kilométert) nem fogják tudni fél óra megtenni. Amikor ezt belátták, a tánccsoport managere és a táncosok kiugrottak a kocsiból és elkezdtek rohanni, át az alagúton, melyben az FBI terrorelhárító alakulata feltartóztatta őket.

„Nagyon ijesztő volt. Sírtam. Egy csomó füst volt az alagútban, elájulhattunk volna, vagy akár el is üthettek volna. Ha legközelebb idejövünk, a kocsiban fogunk maradni” – vonta le a tanulságot Eternity Odom, a csapat 16 éves tagja.

Az Envy Club a Jacksonville’s News 4-on gyűjtött pénzt az útra

Mégse léphettek fel

A 45 perces helyszínelés után az FBI emberei felhívták a stúdiót, hogy tisztázzák a csoport késését, de a show producere állítólag hajthatatlan volt: „A hadnagy felhívta a stúdiót, és mondta nekik, hogy gyorsan oda tudnak juttatni minket, de az ottani ember azt mondta, már elmúlt 6 óra, nincs szükségük ránk” – nyilatkozta a manager, a 24 éves Landon Burse. A hívásra azonban nem emlékszik a show egyik szövegírója, aki akkor a stúdióban tartózkodott, a produkció szóvivője pedig csak szűkszavúan annyit mondott: „Sajnos a csapat nem tudott részt venni az esti felvételen”.

A New York Observer kultúrarovata megtalálta a csapatnak a jacksonville-i News 4 kábeltévén vetített bemutatkozását, melynek 20 másodperce alapján iróniától nem menetesen megállapították: nem kizárt, hogy csak a Glee című sikersorozat egyik jól sikerült reklámja volt a 45 perces alagútlezárással és terrorpánikkal végződő tánccsapatos rohanás.

Az Envy Club egyébként a helyi tévében való fellépéssel balul sikerült útjára próbálta összeszedni a pénzt. A rövid bemutatkozásban elmondják a News 4-on, hogy a tehetségkutató hívta meg őket, majd tartanak egy rövid bemutatót abból, amit New Yorkban is el akartak táncolni.