Az ohiói férfi nem akarta gyerekei előtt felkötni magát, ezért a három kisfiút egy ismeretlen nőre bízta, aki megígérte neki, hogy hazaviszi őket az anyjukhoz. A fiúkról azóta senki se tud, a rendőrségnek egyelőre annyit se sikerült kiderítenie, hogy a nő egyáltalán létezik-e. Az ügybe bekapcsolódott az FBI is.

Péntek óta keresik a michigani hatóságok az ötéves Tannert, a hétéves Alexandert és a kilencéves Andrew-t, akiket apjuk, John Skelton állítólag egy ismerősére bízott, és akinek azóta fiúkkal együtt nyoma veszett. A férfi nem akarta, hogy a fiai lássák, ahogy felakasztja magát, ezért bízta a fiúkat egy nőre, akinek csak a nevét tudja, és aki a rendőrség szerint egyelőre nem is biztos, hogy létezik – írja a People magazin.

A Morenciben élő Skelton, akit most egy ohiói kórházban kezelnek öngyilkossági kísérletének sebei és mentális zavarai miatt, azt vallotta a nyomozóknak, hogy a gyerekeket egy bizonyos Joann Taylorra bízta, akit az interneten ismert meg. Taylor állítólag beleegyezett, hogy elviszi a fiúkat az anyjukhoz, Tanya Skeltonhoz,  azóta azonban sem a fiúk, sem az ő hollétéről nem tudni. A fiúk anyja pénteken jelentette be gyerekei eltűnését, a rendőrség azonban eddig azt sem tudta kideríteni, hogy a Skelton által megnevezett Joann Taylor egyáltalán létezik-e.

A hatóságok hétvégén repülőgépekkel és keresőkutyákkal kutattak a gyerekek után, emellett rengeteg rendőr és önkéntes is beszállt, hogy átfésüljék a mezőket, farmokat és erdős részeket. A nyomozásban péntek óra részt vesz az FBI gyermekrablással foglalkozó csoportja is, valamint viselkedéskutató szakemberek.

Scott Damon, Cambridge község tűzoltó-parancsnoka hétfőn elmondta, hogy Skelton, a gyerekek apja később elszólta magát, hogy "lehet, hogy csak kirakta őket az úton" – írja a Detroit News. Larry Weeks rendőrfőnök pedig arról beszélt, hogy sikerült befoltozni néhány lyukat a férfi történetén. Ezek alapján hétfő óta egy 18 mérföldes ohiói útszakaszra koncentrálnak a nyomozók – áll a People magazinban.

A bizonyítékok azt mutatják, hogy Skelton kék 2000-es Dodge Caravanja járhatott arra péntek reggel négy óra és hét óra között. "Számos forrásból gyűjtöttünk bizonyítékot" – nyilatkozta a rendőrfőnök. Skeltont eddig nem nevezték meg gyanúsítottként az ügyben, de Weeks azt mondta, nem is zárták ki egyelőre. A gyerekek egyébként látogatáson voltak az apjuknál, ugyanis Tanya és John Skelton egy éve elváltak. Utoljára csütörtökön látták őket apjuk michigani otthonának hátsó udvarában. A rendőrség úgy nyilatkozott, változatlanul reménykednek abban, hogy a gyerekek még életben vannak.

Roxann Skelton, John Skelton édesanyja egyenesen biztos ebben. Mint a Detroit Free Pressnek leszögezte, fia soha nem tudná bántani a gyerekeit. "Ismerem a fiam, ő nem egy szörnyeteg. Jó gyerek és soha nem tudna ártani a fiainak. A szívemben tudom, hogy az unokáim biztonságban vannak valahol. Tudom, hogy az a gyerekek még mindig velünk vannak" – hangsúlyozta a nagymama. Kathye Herrera, Tanya Skelton egyik barátja pedig annyit tett hozzá, hogy Skeltonék 10 évig voltak házasok. A válás után az egyébként kamionsofőrként dolgozó John Skelton egy alkalommal elrabolta két gyerekét az iskolából és elvitte őket Floridába, de később visszavitte őket Michiganba. A válás után a felügyeletet Tanya Skeltonnak ítélte a bíróság, de John Skelton megkötések nélkül láthatta a fiúkat.

Az AP információi szerint John Skelton 2009-ben megjárta a börtönt is, mert nem fizetett gyerektartást előző feleségének közös lányuk után. De Tanya Skelton is csak egy vádalkunak köszönhetően kerülte el a rácsokat, amikor korábban – a bírósági feljegyzések szerint – lefeküdt egy 14 éves fiúval, aki neki és a férjének dolgozott. Férje nem sokkal ezután vált el tőle.

Körülbelül 200 ember gyűlt össze vasárnap este imádkozni és virrasztani Morenciben. Sokan küzdöttek, hogy visszatartsák a könnyeiket, mások szabadon engedték őket – olvasható a MSNBC-n. Játszották a Csendes éjt, és más karácsonyi dalokat. Miközben az emberek lassan elhaladtak az oltár előtt, mindenki meggyújtott egy gyertyát, aztán visszaültek a padokba, hogy folytassák az imádkozást, hogy a gyerekek biztonságban visszatérhessenek.