Közepesen szigorú börtönből kemény fegyházba helyezték át azt a 30 éves büntetését töltő amerikai rabot, aki cellájából vidám fotókat posztolgatott Facebookra a börtönélet lazaságáról. A gyilkosságért ülő férfi füvezett és piált a cellában, volt kése, meg persze egy Blackberryje is, amin keresztül a külvilággal tartotta a kapcsolatot. Ez mr külön-külön is mind tilos volna.

Büntetésének hátralévő idejét fegyházban kell letöltenie annak a 32 éves tulsai elítéltnek, aki a Granite Reformatory nevű, közepes szigorúságú börtönből vígan facebookozott a börtönélet szépségeiről, egészen addig, amíg jól meg nem járta a dologgal - írja a Gawker.

Justin Walkert 2001-ben ítélték 30 évre egy oklahomai seriff meggyilkolásáért, de Facebook-oldala alapján a börtönélet nem is tűnik túlságosan nagy büntetésnek. A cellájába csempészett Blackberry segítségével Walker viszonylag zavartalanul tudta a közösségi oldalt használni, így képeket is feltöltött a börtönből. A férfi Jus N Walk néven létrehozott adatlapjának fotói közt olyanokat is közölt, amelyeken a börtöncellájában füvezik, vagy éppen maga készítette bongjával és késeivel pózol, illetve egy cellatársával egy zacskó marihuanát mutatnak a kamerán ak. A férfi emellett szívesen posztolt arról is, hogy szereti a fantasykönyveket, az egyik kedvenc filmje a Született gyilkosok, valamint támogatja a szélsőséges neonáci white power skinhead ideológiát.

Amikor a  FOX23 hírportál beszámolt róla, hogy Walker ilyen érdekes anyagokat posztolgat a Facebookra cellájából, a börtön 24 órán belül felülvizsgálta elítéltje elhelyezését, azóta pedig egy szigorúbb fegyházba, az Oklahoma State Penitantiarybe szállították át. Természetesen elkobozták tőle a füvet, a késeket és a Blackberryt is. A férfi azóta megtalálta és használta a Facebook személyes beállítások menüpontját, és törölte (vagy legalábbis elérhetetlenné tette) oldaláról a fotókat.