A fiú 16 évesen önként sietett nagynénje segítségére és spermát ajándékozott a leszbikus párnak. Halála azonban arra késztette a leszbikus nagynénit, hogy színt valljon testvérének, és elmondja, ő a gyerekei nagyanyja.

Charlie Lowden, a húsz éves brit fiú titkos megállapodást kötött a nagynénjével és annak szeretőjével, hogy segítsen nekik a gyereknemzésben. A 20 éves fiú spermát ajándékozott leszbikus nagynénje szeretőjének, hogy gyerekük lehessen. A leszbikus párnak két gyerekük is született a fiatal családtagtól. A fiú szülei gyerekük halála után tudták meg, hogy az eddig unokaöccsnek és unokahúgnak hitt gyerekek valójában az unokáik. A részletek feltehetően titkosak maradtak volna, ha a 20 éves fiú életben marad, azonban tavaly egy rutinműtét során meghalt.

A nagyszülők, Charles és Lynn Lowden először sokkot kaptak a hírtől, majd ráébredtek, mekkora öröm is, hogy húsz éves fiuk két gyereket hagyott hátra. Az 52 éves nagymama elismeréssel adózott fiának.

“Amikor Charlie meghalt, összetört a szívünk. Azt gondoltuk, nem maradt semmi, ami ő, pedig maradt. Ha tudtunk volna minderről mielőtt meghal, akkor Charlie megtudhatta volna, hogy elfogadtuk a helyzetet. Amikor Charlie meghalt, Sarah, a testvérem azt mondta, nekem fogalmam sincs, Charlie milyen fontos volt neki. Nem gyanakodtam semmire egyáltalán. Minden szerdán én vigyáztam Carltonra amíg baba volt, és amikor Charlie hazajött, felvette és a tükörben állva mondta neki, na ki az apu? Én vagyok az apu. Nem kapcsoltam. Azt kívánom, hogy még mindig itt legyen és lássa mindkét gyerekét" – nyilatkozta a Dailymailnek a nagymama-nagynéni.

A leszbikus pár már próbálkozott a gyerek kérdéssel, pár évvel ezelőtt egyikük terhes lett egy másik donortól, majd elvetélt. Charlie akkor 16 éves volt, és önként a segítségükre sietett. “Charlie nagyon különleges volt nekem. Ez a mi titkunk volt, de amikor meghalt, el kellett mondanom a nővéremnek. Nem tudtam úgy élni tovább, hogy nem mondom el neki, a gyerekeim az unokái. Soha nem fogom elfelejteni, mit tett értünk Charlie. Családot adott nekünk. Neki adnám a világot, ha tudnám” – mondta a leszbikus nő.

Az élet produkál szinte felfoghatatlan helyzeteket, nemrég lánya legjobb barátnőjét vette feleségül a nővé operált brit férfi.