Szokásához híven az út mellett kéregetett Ted Williams Columbusban, egy új élet reményében, amikor valaki felvette videóra. A férfi kapott az alkalmon, és megmutatta csodás bemondói képességét, amelynek és néhány lelkes internetezőnek köszönhetően most úgy néz ki, megkapta a második esélyt.

Alig két nap alatt teljesen felfordult egy columbusi hajléktalan, Ted Williams élete, ráadásul úgy, hogy az egészről valószínűleg mit sem sejtett. Williams szokásához híven néhány nappal ezelőtt egy columbusi út mentén próbált pénzt gyűjteni, amikor egy helyi rádiós mellé ért, aki valamiért felvette a kéregetést.

Williams kapott az alkalmon, és megcsillantotta a rádiósnak a tudását, hogy képzett hangalámondó. A férfival készült videót levetítették a Dave and Jimmy show -ban, és itt indult el Wiliams gyorsan felívelő karrierje.

A kéregetéskor rögzített videó, amelyben Williams elmondja, hogy képzett hangalámondó, de egy időben alkohol- és drogfüggő volt, ami miatt az utcára került, de már két éve tiszta, gyorsan körbejárta az internetet.

Először a Redditen kapták fel a történetét, innen is érkezett a legtöbb felajánlás. Első körben létrehoztak egy számlát Ted Williamsnek a GoFundMe oldalán, hogy összegyűjtsenek neki 500 dollárt, ami elég egy öltönyre, némi ételre és egy mobiltelefonra, hogy el tudjon menni és jelentkezni a tudjon a munkaajánlatokra. A pénz duplája gyorsan összegyűlt, de gyorsan ki is derült, hogy fölösleges volt pénzadakozás.

Akadt ugyanis olyan, aki felajánlotta a férfinak a stúdióját, ha olyan munkát szerezne, amiben rögzítenie kell valamit, olyan is volt, aki az öltönyboltjából ajánlott fel öltönyt, ha Williams megadja nekik a méreteit, de még egy feltöltött mobiltelefon is volt a felajánlások között. Sőt olyan is volt, aki azt mondta, fizet 15000 dollárt a rádióadónak, ha felveszik a férfit bemondónak.

Miközben keddtől kezdve érkeztek a felajánlások, a férfit folyamatosan próbálták felkutatni, de végig sikertelenül. Ez a tényező viszont nem csökkentette az adakozási kedvet, Ted Williams hamarosan honlapot is kapott . A Dave and Jimmy show készítői pedig azt ígérték, hogy helyi idő szerint szerda reggel meghívják a férfit a műsorukba.

Williams végül szerdán meg is jelent a műsorban. Kinézetét egészen rendezetté tette. Elmondta, hogy '96-ban kezdett el masszívan piálni, addig egy jazzrádióban volt bemondó. Az alkohol mellé végül bejött először a fű, majd más drogok is, és gyorsan az utcán találta magát. Végül 2008-ra sikerült teljesen kitisztulnia, és akkor eldöntötte, hogy új életet kezd.

A rádióban mindenki elérzékenyült, főleg, amikor megmondták a férfinak, hogy Hawaiitól kezdve Írországig a világ szinte minden pontjáról érkezett valamilyen felajánlás, többen azonnal fel is akarták venni. Végül egy egészen konkrét ajánlatot is kapott Williams.

Az MTV egyik munkatársa, a Fiesta de Locos műsor szerkesztője jelentkezett be a rádióban, és azt mondta, szeretnék elvinni a férfit Los Angelesbe, hogy ő legyen műsor meghívott bemondója. A felvételen hallatszik, hogy Williams hangja erősen elcsuklik, de az MTV munkatársa is elérzékenyül. A rádiós anyagokat itt tudja meghallgatni.

A férfi története a szerdai rádióinterjú óta bejárta a világsajtót, a CNN-től kezdve, a BBC-n át a legtöbb nagyobb lap foglalkozott vele. Mielőtt elkezdte volna új életét, még elvitte a Columbus Dispatch nevű helyi újság munkatársait ahhoz a sátorhoz, ahol a telet eddig átvészelte egy hajléktalantáborban.

A több év utcai lét ellenére nagyon tiszta tudatú, és összeszedett férfi annyit kért az emberektől, hogy ha látnak egy hajléktalant az utcán, ne írják le egy legyintéssel, nem biztos, hogy értéktelen fráter. A férfival készült videót itt tudja megnézni.