A minnesotai Terry Allen Lester a vele együtt lakó egyik nőnek mesélt arról, hogy robbanószerkezettel ellátott szexuális segédeszközt készített. Mint kiderült, a férfi volt barátnőjét illetve barátnőit lepte volna meg a házi készítésű bombával. Amikor a férfinak távoznia kellett a lakásból, a lakótárs azonnal értesítette a rendőrséget.

A minnesotai rendőrség letartóztatott egy 37 éves férfit, aki karácsonykor egy házilag barkácsolt robbanószerkezettel ellátott szexuális segédeszközzel akarta meglepni egyik volt barátnőjét, akivel kissé balhés volt a szakítás. Terry Allen Lestert lakótársai buktatták le. A férfi egyik barátja, aki felhívta a rendőrséget, azt állította, hogy Lester vele és egy másik illetővel lakott együtt, ám amikor a főbérlő megtudta, hogy Lester is velük van, a férfinak távoznia kellett.

A férfi pár táskát otthagyott, és elmondta lakótársának, hogy mi van bennük. Egyúttal azt is megosztotta vele, hogy mi a terve. Állítása szerint akkor élesítette volna a robbanószerkezetet, amikor volt barátnője éppen játszadozik az eszközzel. Mivel a két lakótárs nem igazán örült a táskák tartalmának, ezért értesítették a rendőrséget. Az egyik táskában találtak egy csomagot, amin a következő felirat díszelgett: karácsonyi ajándékok, és a pakkban egy drótokkal ellátott szexuális segédeszközre leltek.

Lester puskaporral és söréttel telepakolt szerkezetéhez állítólag egy időzítőt is kötött, de nem volt benne elem. A lakásban pedig számos olyan dolgot otthagyott, amit a robbanószerkezet összeszereléséhez használt; a nagy sietség miatt nem tudott megszabadulni pár vezetéktől, egy szétszerelt fúrótól és további segédeszközöktől. Az egyik játékszerre állítólag ezt írta: „Boldog karácsonyt, szajha!” A WCCO  szerint előfordulhat, hogy Lester két másik volt barátnőjét is hasonló ajándékkal szerette volna meglepni.

Amennyiben bűnösnek találja a bíróság, Lestert akár tíz évre is rács mögé zárhatják, és valószínű, hogy emellett 13 ezer fontnak megfelelő összegű büntetést is kell majd fizetnie – írja a Daily Mail. A kedvenc kocsmájának tulajdonosa,Tae Borne szerint igen meglepő ez a fordulat, ugyanis szerinte Lester nagyon kedves fickó.