Holtan találtak hotelszobájában egy ír nőt kedden Mauritiuson. Michaela McAreavey egy ötcsillagos szállodában volt nászúton férjével, amikor megfojtották. Férjét, John McAreavey-t a rendőrség kihallgatta, de nem vette őrizetbe. A 27 éves asszony, a korábbi ír szépségkirálynő egyébként a szigetország leghíresebb sportmenedzserének, Mickey Hartnak a lánya.

Holtan találtak kedden mauritiusi hotelszobájában Michaela McAreavey-re, egy korábbi ír szépségkirálynőre. Az éppen nászúton lévő nőt, aki egyúttal az ország leghíresebb sportmenedzserének, Mickey Harte-nak a lánya volt, a BBC információ szerint megfojtották.  A helyi rendőrség azt közölte, hogy John és Michaela McAreavey a szálloda medencéjénél időzött, majd betértek egy kávézóba. A 27 éves nő visszatért a körülbelül 50 méterre lévő szálláshelyükhöz, hogy még valamit elhozzon onnan. A férfi hiába várta 20-30 percen keresztül, majd utána ment. A szobába azonban nem tudott bejutni, mert a kulcs a feleségénél volt, hiába dörömbölt, nem jött válasz. Végül a személyzet nyitotta ki a szobát, ahol a kádban feküdt a megfojtott nő. A rendőrség szerint az ajtót nem próbálták meg kívülről felfeszíteni, vagyis bárki követte is el a gyilkosságot, volt kulcsa a szobához, és a helyszíni szemle alapján semmit nem loptak el a szobából.

Michaela McAreavey férjét ugyan kihallgatták, de egyelőre nem gyanúsítják semmivel. A helyi rendőrség tíz embert szeretne kihallgatni a keddi napon, és remélik, hogy a biztonsági kamerák felvételei is segítenek majd a nyomozásban. A Dél-Afrikában lévő ír nagykövetség munkatársa is a helyszínre utazik, hogy John McAreavey segítségére legyen. A férfi és az egykori szépségkirálynő december harmincadikán házasodott össze, múlt szombaton jelentkeztek be a mauritiusi szállodába, és következő vasárnap kellett volna távozniuk.  Ranjit Jokhoo, a helyi rendőrség munkatársa kijelentette, tudomása szerint ez az első alkalom, hogy egy turistát meggyilkoltak, ez egy elszigetelt eset, aminek persze nem lett volna szabad megtörténnie.

Miután értesültek a történtekről, Michaela McAreavey fivére, Mark, valamint férjének szülei, akik éppen Thaiföldön tartózkodtak, azonnal úgy döntöttek, hogy Mauritiusra utaznak. Michaela McAreavey szülővárosában az esküvőről megmaradt virágokat egyelőre még nem vették le az oltárról, és a Harte család otthonának közelében rengeteg autó sorakozik. Az egykori szépségkirálynő édesapja a következőket mondta a BBC NI munkatársának, Mark Sidebottomnak. „Biztos van valami oka annak, hogy miért történik mindez, de egyelőre nem igazán tudom megmondani, hogy mi az.” Mickey Harte, aki állítólag egy nagyon vallásos férfi, igazán nagyon jó kapcsolatot  ápolt a lányával, és az esküvő után is ő vitte ki a házaspárt a dublini reptérre.

Nandcoomar Bodha, a turisztikai miniszter kifejtette, nagyon körültekintőek lesznek a nyomozás során, hozzátette, Mauritus népét nagyon elszomorítják a történtek: „Ez az első eset, hogy ilyesmi történt itt. A bűnözési ráta nagyon alacsony nálunk, ezért is lepett meg annyira ez a gyilkosság. Mauritius mindig is egy biztonságos hely volt, tragikus, hogy ilyesmi megtörténhetett”.