Egy középiskolás lány lett a Las Vegas-ban megrendezett Miss America verseny győztese, bár félt attól, hogy kora miatt nem lesz esélye a koronára. A 17 éves Teresa Scanlan jogot szeretne tanulni, és még az is előfordulhat, hogy politikus lesz belőle.

Szombaton rendezték meg az idén 90 éves Miss America szépségverseny döntőjét, és az ötvenkét jelölt közül Miss Nebraska, azaz a 17 éves Teresa Scanlan lett a befutó. A fiatal versenyző az előzetes interjú után elmondta, kicsit fél attól, hogy mit gondolnak róla a zsűritagok, és reméli, hogy korától függetlenül alkalmasnak találják arra, hogy egy éven keresztül ő birtokolja a Miss America címet. Hozzátette, alapvetően igen nagy a szórás, hiszen 17 és 24 év közötti lányokból állt össze a mezőny. Nos, hét ítész szívébe mindenesetre sikerült belopnia magát - írja az AFP.

Amellett, hogy megkapta a koronát, egy ötvenezer dolláros (kb.10,3 millió forintos) ösztöndíjjal is gazdagabb lett a lány, aki egyébként jogot szeretne tanulni, és tervei szerint egy napon majd talán politikus lesz belőle, de lehet, hogy ügyészként vagy bíróként dolgozik majd. Amint elég idős lesz, természetesen ő is megy majd szavazni. Hozzátette, jelenleg az ügyészeknek és a politikusoknak nagyon rossz híre van, sokan azt gondolják, hogy hataloméhesek, kapzsik. "Fontos, hogy olyan emberek kerüljenek a megfelelő helyekre, akiknek a szívük és az eszük is a helyén van. Amikor velem egykorúakkal beszélek, azt tapasztalom, hogy sokukat nem érdeklik ezek a pályák" - nyilatkozta Scanlan, aki szerint ezen változtatni kellene.

A második helyen Alyse Eady, azaz Miss Arkansas végzett, a harmadik pedig Miss Hawaii, azaz Jalee Fuselier lett. A Las Vegasban megrendezett versenyen természetesen volt estélyi ruhás tour, a szépségkirálynő-jelöltek bemutathatták tehetségüket, és pár kérdésre is válaszolniuk kellett. Scanlannek egyébként a Wikileaks nevű oldalról kellett beszélnie. Mint elmondta, örült, hogy ilyen kérdést kapott, mert a családjával midig megbeszélik az aktuális történéseket, így lehet, hogy egy általánosabb téma kifogott volna rajta. Véleménye szerint egyébként az Egyesült Államoknak főként a biztonságra kell ügyelnie, még akkor is, ha így az emberek nem juthatnak hozzá bizonyos információkhoz.