Két fegyveres támadót pofozott ki a boltjából egy férfi a fiával Észak-Londonban. A felhajtott kapucnival, maszkokban berontó rablókat kevesebb mint egy perc alatt, puszta kézzel verték ki az üzletből. Az alapfelállás pedig nem ígért sok jót, ahogy beléptek a támadók, rögtön a boltos fejének szegezték a pisztolyt.

Késsel és pisztollyal a kezükben rontottak maszkos rablók egy szupermarketbe az észak-londoni Finsbury Parknál még december 21-én, este háromnegyed tízkor – írja a Telegraph.

A rendőrség kiadta a biztonsági kamera felvételét, amin kiválóan követhetőek az események.

Az akció

A pisztolyos férfi a boltos fejének nyomta a fegyvert, aki elkezdett hátrálni, mire a huszonöt éves fia a háta mögül nekirontott a támadónak, és egyszerűen kitolta a boltból.

A negyvenhat éves boltos erre rárontott a késes rablóra, nekivágta az egyik pultnak, miközben az többször is megpróbálta leszúrni, de minden alkalommal elvétette a döfést.

Az egész akció nem tartott tovább egy percnél, a támadókat villámgyorsan kiverték a szupermarketből. Menekülés előtt a pisztolyos férfi még fejen vágta a boltost, aztán egy sötét Opel Astrával elmenekültek a helyszínről – írja a Telegraph.

A boltos és a fia horzsolásait és vágásait a Homerton kórházban látták el, súlyosabb sérülés nem történt.

A rendőrség felhív

A rendőrség szerint a támadás összefüggésbe hozható egy hét perccel korábban történt rablással, amit szintén egy késes és egy pisztolyos támadó követett el a közeli Kentish Townnál. Abban az esetben 300 fontot sikerült zsákmányolniuk a rablóknak.

"Ezek az ember készek erőszakot alkalmazni, ezért arra bíztatnánk mindenkit, aki információval tudna szolgálni, hogy minél előbb keressen meg minket" – nyilatkozta Dawn Bolitho, nyomozó a Telegraph-nak.