Egy kiskorú prostituált miatt az olasz miniszterelnök ellen éppen nyomozás folyik, de ez sem akadályozta meg abban, hogy egy szép összeget utaljon át egyik hölgyismerősének, aki ezzel sokak figyelmét felkeltette. Alessandra Sorcinelli azt mondja, Silvio Berlusconi többször is kisegítette őt, amikor nem állt jól anyagilag, de ennél több nem történt közöttük. A politikus más nőket lakással támogatott, állítólag szexért cserébe, de ezen a vonalon is dagad az ügy, mert az érintett nőket ki akarják költöztetni otthonaikból. A botrány ellenére Berlusconi pártjának népszerűsége nem csökkent, de a Vatikán szerint élhetne egy kicsit példamutatóbb életet is.

Január tizenhetedikén, vagyis pár nappal azután, hogy Silvio Berlusconi ellen nyomozás indult egy kiskorú prostituált miatt, az olasz miniszterelnök pénzt utalt át egy nőnek, aki rendszeresen részt vett a politikus hírhedt partijain – írja a Daily Mail.

A 26 éves Alessandra Sorcinelli havonta általában 10 ezer eurót (közel 2,7 millió forintot) kapott Berlusconitól, és összesen 115 ezer euróval (körülbelül 31,7 millió forinttal) lett gazdagabb a nőcsábász miniszterelnöknek köszönhetően.

A havi apanázs összege egy olyan SMS-ből derült ki, amit a televíziós időjósként ismert nő Berlusconi egyik emberének, Giuseppe Spinellinek küldött. Az üzenetben a nő arra hívja fel a figyelmet, hogy ideje lenne átutalni azt a tízezer eurót, ami megilleti. A hivatalos papírokban ezután részletezik a politikus számlájáról történő átutalást.

Halálos fenyegetések

Sorcinelli azt nyilatkozta, hogy a politikus csupán kisegítette őt, amikor éppen nem volt munkája – írja az Il Messaggero. Hozzátette, soha nem fogadott el pénzt a hallgatásáért, de Berlusconi közreműködésével nyáron sikerült kijutnia Los Angelesbe, ahol színészetet tanult. Sorcinelli állítólag 2005 nyarán találkozott össze az olasz miniszterelnökkel Szardínia szigetén, és azóta többször vendégeskedett valamelyik villájában. Természetesen kicsit aggódik amiatt, hogy belekeveredett az ügybe, és egyedül nem nagyon tud megbirkózni a kialakult helyzettel. „Elindult a sárdobálás, pedig én egy nagyon jó családból származom. A Facebookon keresztül halálos fenyegetéseket is kaptam” – tette hozzá a nő, aki már fel is fogadott egy ügyvédet.

Nagylelkű és kedves

A nyomozati anyag szerint Berlusconi más nőket másképp támogatott. Az egyik nő, aki szerepel a nyomozati anyagban, azt állítja, hogy hálából lefeküdt a politikussal, mert Berlusconi kifizette a nő gyerekének kórházi számláit. A számlákért szexelő 25 éves modell és táncosnő, Maria Esther Garcia Polanco szerint a 74 éves politikus nagyon nagylelkű és kedves férfi. Egyúttal azt is elmondta a La Repubblica munkatársának, hogy számos bulin részt vett, de azok soha nem torkollottak orgiába. Mint kiderült, a nyomozás miatt tizennégy nőnek kell elhagynia azt a lakóparkot, ahol eddig éltek. A helyiek szerint ugyanis Berlusconi hölgyismerősei miatt a környék jó híre kissé megkopott. A nőknek, akik állítólag rendszeresen részt vettek a miniszterelnök „bunga-bunga bulijain", nem kellett lakbért fizetniük a lakásokért, amiket Berlusconitól kaptak. A lakóparkban egyébként pár napja a hivatalos szervek is feltűntek, hogy átkutassák a lányok otthonait. Állítólag olyan fotókat is találtak a házkutatás során, amelyek fontos szerepet játszhatnak az ügyben.

Költözniük kell

A szomszédság levélben tájékoztatta Berlusconi hölgyismerőseit arról, hogy többé nem kívánatos a jelenlétük. Több nő is kikérte magának, hogy bármi rosszat is tett volna. A 30 éves Barbara Guerra és a 27 éves Marysthell Garcia is szerepel a 389 oldalas dokumentumban, állítólag mindketten részt vettek Berlusconi bulijain. „Van nálam egy levél. Ez kész rémálom. Április végéig fizettem a lakbért. Nem követtem el semmit, és nem tudom, hogy miért kell most távoznom. Mindig mindent időben kifizettem. Ez nem fair. Hova menjek most? Szerintem ez nem jogszerű. Mi is áldozatok vagyunk” – nyilatkozta Guerra, akit állítólag telefonon is zaklattak. „Mindannyian kaptunk levelet a lakóközösségtől. Nyolc napot adtak arra, hogy elköltözzünk. Amennyiben ezt nem tesszük meg, kihívják a rendőrséget. Azonnal értesítettem az ügyvédemet” – tette hozzá.

Berlusconi tagad

Természetesen a miniszterelnök is  tagad minden vádat, amit ellene felhoztak, azt állítja, hogy nem élt vissza a hatalmával, és csupán baloldali ügyészek összeesküvéséről van szó.

A napokban egyébként a Vatikán is véleményt nyilvánított az ügyben. Tarcisio Bertone bíboros, szentszéki államtitkár szerint természetesen a pápa is figyelemmel kíséri a fejleményeket, és  kihangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a közszereplők, a közéleti személyek jó példával járjanak elöl a családok és a fiatalok számára. A Corriere della Sera nemrég egyébként felmérést végzett az olvasói körében, és úgy tűnik, hogy Berlusconi pártjának egyáltalán nem ártott az újabb szexbotrány, sőt, támogatottságuk 27 százalékról 30 százalékra nőtt.