Felvarrták egy kínai férfi bal lábfejét a jobb lábára, miután súlyosan megsérült a munkahelyén. Az ereket összekötötték, így próbálták megőrizni a sérült lábfejet, ahelyett, hogy végleg amputálták volna. Az orvosok szerint körülbelül egy hónap után visszavarrhatják a leműtött lábfejet a helyére.

"Meg vannak őrülve" – reagált egy hazai sebész, aki arra kért minket, hogy a nevét ne írjuk le, ugyanis nem válaszolhatna a kérdéseinkre. "Szinte nulla az esélye, hogy felépüljön a férfi. Egy fertőzött sebnél transzplantációt eleve nem szoktunk végezni" – magyarázta, amikor leírtuk neki az esetet. Azt mondta, hogy akkor sem alkalmaznák a beavatkozást, ha a férfi esetleg tökéletesen felépülne.

A kínai férfi még január 10-én sérült meg munka közben, a sebe ráadásul el is fertőződött – írja a Daily Mail. A hagyományos eljárásokkal csak úgy tudták volna megmenteni a lábát, hogy az tíz centivel rövidebb lett volna, ezért döntöttek a Velvet által megkérdezett sebész szerint is legalább hajmeresztőnek nevezhető műtét mellett. A kínai orvosok összekötötték az ereket, az artériát, így próbálják megőrizni a férfi bal lábfejét. A tervek szerint egy hónap után visszavarrják a helyére.