Egy angol nő vádja szerint eltörték az állkapcsát, amikor Magyarországra utazott, hogy megcsináltassa a fogait. Állítása szerint nem tudta 13 milliméteresnél nagyobbra nyitni a száját, amikor hazaérkezett Angliába, mert annyira fájt. Ahogy az angol lapnak elmondta, a legszörnyűbb az volt a kezelések alatt, amikor egy lufiszerűséggel tartották szétfeszítve a száját.

Az angol Sherree Rolf azért jött Magyarországra, hogy az angol áraknál jóval kevesebbért megcsináltassa a fogait, de az öt napig tartó kezeléssorozat rendkívül fájdalmas, a személyzet felkészületlen volt, az állkapcsát pedig eltörték – írja a Mirror.

Barbárság és állkapocstörés

"Az egész nagyon fájdalmas volt, amire ugyan számítottam, de aztán egyik alkalommal az orvos egy lufiszerűséget használt, hogy kinyissa a számat. Annyira felfújták, hogy azt hittem, megfulladok. Nem tudtam ordítani se"– mondta a negyvenöt éves Rolf. "A lufiszerűség kábé harminc percig fel volt fújva, amíg dolgoztak, én pedig szenvedtem a fájdalomtól. Amikor végre leeresztették, rettenetesen sajgott az állkapcsom, és alig tudtam kinyitni a számat" – nyilatkozta. Mint mondta, a kezelések szörnyűek voltak, az egyik nővér azzal töltötte az idejét, hogy cipőket és táskákat nézegetett az interneten, az angol nyelv pedig komoly gondnak bizonyult.

A Mirror információi szerint Rolfnak később hat időpontra volt szüksége, hogy rendbehozzák a problémákat. "Amikor hazaértem, nem tudtam ásítani, enni vagy rendesen beszélni. Azt mondták, hogy egyek puha, pürésített ételeket, és szívószállal igyak" – magyarázta.

Semmi valóságalapja nincsen

Rágalomnak nevezte az angol lapban megjelent cikket Bakai Zsuzsanna, a Győr környékén található Dentart fogászat ügyfélszolgálatának vezetője. "Semmi valóságalapja nincs ennek a hírnek. Tavaly augusztusban valóban öt napot töltött nálunk Sherree Rolf, de az állkapcsa biztosan nem törhetett el. Az újságírók is csak az előző héten kerestek meg minket" – mondta Bakai. "Járnak hozzánk külföldiek, de angolok csak kábé háromhavonta" – tette még hozzá a telefonban.

A kezelésről, amit Rolf kapott, nem beszélhetett, mert sértené a beteg személyiségi jogait, de annyit elmondott, hogy olyan, hogy lufiszerűséggel feszítik szét a beteg száját, egyszerűen nem létezik. "Természetesen állandóan öblíthetnek a betegeink a kezelések alatt" – magyarázta.