Elnézést kér a pénztárostól, miközben fegyvert szegez rá az amerikai Udvarias Rabló. A seattle-i benzinkutat kifosztó férfi higgadtan elmagyarázza, hogy a gyerekeit etetnie kell, hogy be kell fizetnie a lakbért, és, ha sikerül anyagilag talpra állnia, akkor visszahozza a pénzt. Az egész fegyveres rablás lassan egy Monty Python-jelentté változik.

"Megtenne nekem egy szívességet?" – kérdezi Gregory P. Hess a pénztárost, miközben a zsebében kotorászik. "Kérem, ki tudná nyitni nekem a kasszát?" – mondja, mikor végre megtalálja a pisztolyát. "Kirablom, uram" – teszi hozzá, amikor látja, hogy az idős pénztáros értetlenkedik. "Biztos benne, hogy ezt akarja?" – kérdez vissza a kasszánál álló férfi, akin ijedtségnek persze nyoma sincs. "Igen, biztos vagyok" – feleli Gregory Hess, ezzel pedig az események visszafordíthatlanná válnak.

A pénztáros megkérdezi, hogy miért csinálja ezt, mire Hess azt mondja, hogy a gyerekeit etetnie kell, a lakbért pedig be kell fizetnie, erre alkudozással próbálkozik. Azt mondja, mi lenne, ha adna neki negyven dollárt, és ennyi, de Hess határozottan visszautasítja az ajánlatot. "Nagyon szépen köszönöm, értékelem és sajnálom. Ha anyagilag talpra állok, visszahozom" – mondja a rabló. A végén kedvesen toporognak, míg Hess kényelmesen elrakja a pisztolyt, és a fegyveres rablásnak ezzel vége.

Az akció február ötödikén, szombat délelőtt 11 körül zajlott, a rendőrség pedig hétfőre el is kapta Gregory Hesst, akinek, mint kiderült, nem ez az első rablása – írja a Seattle Times. 2003-ban ugyanis elkövetett néhány rablást, amivel kiérdemelte a Tranzakciós Bandita nevet, mert minden alkalommal először aprót kért a pénztárosoktól, mielőtt az egész összeget követelte volna. A férfi korábban a Starbucksban dolgozott, de felmondott, és rettegett, hogy a munkanélküli segély bármikor elfogyhat, ezért kezdett rabolni. Végül egy Starbucksos alkalmazott dobta fel, miután felismerte az egyik újságban a képét. A legutóbbi rablásnál egyékbént mindössze háromszáz dollárt zsákmányolt.