"Lopkodni mindig lopkodtam, de nem nagy dolgokat" – nyilatkozta Repülős Gizi, aki tagadja, hogy legutóbb 14.500 forintot tulajdonított volna el egy bicskei házból. Az ötven éve közismert besurranó tolvaj nem érti, miért szállt rá a rendőrség, amikor neki orvosi papírja van arról, hogy kleptomániás. Mindemellett azt sem érti, miért akasztották rá a Repülős Gizi nevet, amikor soha nem ült még repülőgépen.

Kamerák elé nem állt, telefonon viszont válaszolt a TV2 Aktív című műsorának kérdéseire Repülős Gizi (eredeti nevén K. Sándorné Bodnár Gizella), aki ezúttal Bicskén bukott le. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a településről hétfőn többen is felhívták a rendőröket azzal, hogy az egyik utcában a 85 éves asszony benéz és bemegy az utcában lévő házakba, többek között olyan ürüggyel, hogy gumis műhelyt keres.

Felakasztanak vagy fejbe lőnek?

„Temetőben voltam és még valamit akartam szerezni. Valamiért kellett nekünk egy hatalmas traktorgumi. Igazoltattak, mert valaki felismert. Ez a baj, hogy mindig felismernek” – nyilatkozta Repülős Gizi, akire a rendőrök a bicskei vasútállomáson találtak, miközben épp beletett valamit a szemetesvödörbe. A kukában 14.500 forintot találtak, amire az asszony azt mondta, a zsebkendő kidobásánál vette észre, hogy a szemetesben van.

„Van egy vád ellenem, de vallomást nem tettem, akkor most a tévének tegyek vallomást? Majd a bírónak, aztán döntse el, hogy megint mit csinálnak: felakasztanak, fejbe lőnek vagy mit csinálnak velem 85 éves koromban. Én nem tudom, mikor loptam most utoljára. Lopkodni mindig lopkodtam, de nem nagy dolgokat, és mostanában már négy éve, hogy nem voltam börtönbüntetésen.”

Maximum pénzbüntetést kaphat

Repülős Gizi ügyvédje, Kozeschnik Bálint szerint, ha rá is bizonyítják a mostani esetet, maximum pénzbüntetést kaphat: „Nem érték tetten, tehát a helyszínen ő nem volt, nem találták meg nála a bűncselekményből származó készpénzt vagy mást. Jelenleg itt tartunk, tehát azt mondani jogi értelemben, hogy ő elkövette ezt a bűncselekményt, semmiképpen nem lehet.

Nem is ült még repülőn

A fél évszázada ismert besurranó tolvaj nem érti, miért nem hagyja őt békén a rendőrség, hiszen orvosilag bizonyított, hogy kleptomániás. Állítása szerint egy életen át tartó hajlamának oka egy gyerekkori baleset szövődménye. Azt sem érti, miért akasztották rá a Repülős Gizi nevet, hiszen soha életében nem ült még repülőn. „Adtak nekem 6 év 6 hónapot meg egy csúfnevet, amikor soha életemben repülőn nem ültem” – mondta. Kiderült, a nevet egy rendőr adta neki, miután megfenyegette, hogy ki fogja repíteni az ablakon, mire az asszony azt mondta, legalább meg fog tanulni repülni, vagyis nem igaz, hogy az 1950-es évek elején belföldi repülőjáratokon lopott volna.