A 20 éves Claudia Aderotimire már korábban felfigyeltek a bevándorlásügyiek, és éppen a philadelphiai reptérhez közeli szállása előtt szobroztak, amikor elvégezték rajta azt a fenékfeltöltő beavatkozást, amibe tizenkét órával később belehalt. A toxikológiai vizsgálatra még várni kell, de a feltételezések szerint a lány a fenekébe fecskendezett szilikon miatt hunyt el. Az illegális beavatkozást állítólag egy transznemű énekesnő, Black Madame végezte.

A hivatalos szervek egy illegális szerekkel kapcsolatos ügy miatt megfigyelés alatt tartották azt a húszéves brit lányt, aki múlt héten belehalt egy fenéknagyobbító beavatkozásba Philadelphiában – írja a Daily Mail. A 20 éves Claudia Aderotimi és három barátja egy olcsó hotelben szállt meg, és az illetékesek a szállásuk előtt várakoztak.

Állítólag akkor is figyelték őket, amikor a lánynak éppen beadták a szilikoninjekciót, ami a halálát okozta. A bevándorlásiak a Daily Mail szerint már egy korábbi utazás alkalmával felfigyeltek Aderotimire. 2010 novemberében ugyanis hasonló okból utazott ismerőseivel az Egyesült Államokba. Miután pedig az illetékesek kaptak egy fülest, miszerint a lánynak és a barátainak köze lehet egy gyanús ügyhöz, úgy döntöttek, hogy utánajárnak a dolognak.

A kórházban hunyt el

Az egyik ügynök látta, amint a lány távozik a hotelből unokatestvére, a 30 éves Scheffee Wilson kíséretében, aki vélhetően megszervezte a fenékfeltöltést. A halálos kimenetelű beavatkozást  múlt hétfőn délután fél kettőkor végezték el. Három órával később kórházba szállították Aderotimit, aki tizenkét órával az injekció után elhunyt. „Köhögni kezdett, nem kapott levegőt. Úgy hisszük, hogy aki beadta az injekciót, eltalált egy eret, és a szilikon így bekerült a véráramba, és elzáródást okozott a tüdőben. Ha valóban ez vezetett a lány halálához, akkor gyilkosság történt. Reményeink szerint gyilkosság miatt emelnek majd vádat” – nyilatkozta szombaton John Walker hadnagy, a rendőrség szóvivője.

Illegális beavatkozás

Egyelőre még folyik a bizonyítékok begyűjtése, a hatóságok a toxikológiai jelentésre várnak, amelynek eredménye valószínűleg csak nyolc hét múlva lesz kész – írja a Mirror. A Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Hivatal szerint szilikont fecskendeztek a fenékbe. Még a szakemberek sem alkalmazhatják ezt a módszert, ha páciensük elégedetlen a domborulataival, csak implantátumokkal, vagy zsírfeltöltéssel lehet segíteni ezen a problémán. Aderotimi és ismerősei az interneten próbáltak utánajárni, hogy milyen beavatkozások vannak. A 20 éves lány a fenekét szerette volna feltöltetni, barátnője a csípőjét szerette volna átformálni. Padge Victoria Windslowe-t, akit most azzal gyanúsítanak, hogy ő adta be a szilikonos injekciót, egy olyan nő ajánlotta nekik, aki már 2008 óta folyamatosan ilyen beavatkozásoknak veti alá magát.

Black Madame

Padge Victoria Windslowe, vagyis Black Madame, az őt ajánló nő és a brit lányok a Hampton Innben találkoztak. A közvetítést vállaló nő hajlandó együttműködni a rendőrséggel, és egyelőre nem tudni, hogy ellene is emelnek-e majd vádat. A rendőrség már átkutatta Padge Victoria Windslowe, a transznemű énekesnő lakását, és a helyszínen többek közt egy olyan anyagot találtak, amit rendszeresen használnak a kozmetikai beavatkozások során, és azért kenik be az érintett területet, hogy a befecskendezett anyag ne szivárogjon ki.

Nem egyedi eset

A1994-es Miss Argentína győztese 2009-ben hasonló okból hunyt el. A barátok szerint Solange Magnano ilyen – polimetil-metakrilátot (PMMA-t) tartalmazó – injekciókat is kapott a műtét során, és valószínűleg ezek vezettek a halálához.  Közel egy hónappal korábban egy másik híresség élete is veszélybe került. Alejandra Guzman mexikói énekesnőt 2009 októberében meg kellett műteni egy fenékfeltöltő beavatkozás után, ugyanis a terület elfertőződött. Az orvosok igyekeztek eltávolítani a beinjekciózott töltőanyagot, és egyúttal megvizsgálták, hogy a fertőzés miatt mennyire károsodtak a szövetek.