Már oszlásnak indult a harmincéves Marie Stewart összeszurkált, összevert teste, amikor múlt hét vasárnap rátalált a rendőrség a vőlegényével közösen bérelt lakás garázsában. A kétgyermekes nő, akinek testét egy bőröndbe tuszkolták, valószínűleg már hetek óta halott volt. A gyilkossággal a vőlegényét gyanúsítják, aki a nő családjának azt hazudta, Stewart lelépett egy másik férfival, majd a férfi a lebukást elkerülendő sms-eket és Facebook-üzeneteket küldözgetett a családtagoknak menyasszonya nevében.

Hetekkel azután, hogy Marie Stewart családja jelezte a nő eltűnését a rendőrségnek, a hatóságok megtalálták a hulláját a vőlegényével közösen bérelt holmfirth-i lakás garázsában. A rendőrök azután néztek körül a garázsban, hogy a szomszédok jelezték a szűnni nem akaró, gyomorforgató szagot. A harmincéves, kétgyermekes Stewart oszlásnak induló, összevert, - szurkált teste egy bőröndben hevert a garázsban, az elsődleges vizsgálatok szerint már hetek óta halott lehetett, amikor a rendőrök rátaláltak – írja a Daily Mail.

Nem elhagyta, megölte

A hatóságok azonnal letartóztatták Stewart 28 éves vőlegényét és gyermekei apját, aki az őrizetbe vétel pillanatában éppen a harmincéves nő apjával és testvérével ebédelt. A rendőrség a 29 éves Angela Rylence egykori szex shop-alkalmazottat, Lindo szeretőjét is letartóztatta, de őt rövid időn belül szabadon engedték. Múlt hét vasárnapig családja semmit sem tudott Marie Stewart hollétéről, azt azonban érezték, hogy Lindo hazudott, amikor karácsonykor azt állította, menyasszonya besokallt, belefáradt a gyereknevelésbe, ezért elhagyta őt egy másik férfiért, akivel a Karib-szigetekre utazott.

Stewart apja és testvére elképzelhetetlennek tartotta, hogy az asszony elhagyta a gyerekeit, ezért kapcsolatba léptek a rendőrséggel, és azt kérték, indítsanak nyomozást az ügyben. Röviddel ezután a hatóságok ellátogattak az asszony lakására, de nem tapasztaltak semmi szokatlant. Végül a nő bekerült az eltűnt személyek adatbázisába, és keresni kezdték.

Sms-eket írt a családnak

Néhány nappal a rendőrségi ellenőrzés után Robert Stewart sms-t kapott a lánya mobiljáról, amiben az állt, hogy ne keressék, jól van. Stewart megpróbálta felhívni a lányát, de nem járt sikerrel, senki sem vette fel. „Nagyon alaposak voltak, módszeresen próbálták eltussolni az ügyet az sms-ekkel és a Facebook-üzenetekkel, amiket nekünk küldtek. Az volt a cél, hogy az higgyék az ismerősei, hogy külföldre utazott” – nyilatkozta a Daily Mailnek Robert Stewart.

A gyanút, hogy Lindo követte el a gyilkosságot, csak erősítette, hogy menyasszonya két héttel az eltűnése előtt megtudta, a férfi csalja Angela Ryclence-szel. „Marie egyik barátja megmutatta neki Angela Facebook-adatlapját, ahol az állt: Kapcsolatban, párja: Andrew Lindo.” Marie Stewart eltűnése után Angela Rylence odaköltözött Lindóhoz és a gyerekekhez, a szomszédok szerint autója rendszeresen Lindóé mellett állt – mesélte a lapnak az elhunyt húga, Katie Stewart, aki gyakran vigyázott a pár egyéves fiára, Josephre, és hároméves lányukra, Isobelle-re.