Egy újabb szupernagyi tűnt fel a brit sajtóban. A 71 éves Ann Timson néhány hete táskájával támadt rá egy radlóbandára, de mint kiderült, nem ő az egyetlen bátor asszony az Egyesült Királyságban. A nála pár évvel fiatalabb Susan Jenner egy fémrúddal esett neki annak a két férfinak, akik tavaly szeptemberben megpróbálták kirabolni az régiségboltot, ahol dolgozott. Az igazság kedvéért tegyük hozzá, hogy az üzletvezető, a 44 éves Maria Swan is segített neki.

Február elején beszámoltunk egy idős brit hölgyről, aki retiküljével futamított meg egy rablóbandát, amelyek tagjai egy ékszerboltot szerettek volna kirámolni. Mint kiderült, nem Ann Timson az egyetlen bátor asszony az Egyesült Királyságban, a 44 éves Maria Swain és a 67 éves Susan Jenner is alaposan ellátta a baját annak a két fiatalembernek, akik tavaly ősszel ki akarták rabolni azt a kelet-sussexi üzletet ahol a két nő dolgozott - írja a Daily Mail. Sajnos az ő akciójukról nem készült felvétel.

Az egyik tettes, a 21 éves Leon Holder postásnak öltözött, hogy elhitesse a két hölggyel, hogy egy küldeményt hozott. Erre a trükkre azért volt szükség, mert a bolt ajtaja belülről mindig zárva van. Amint társával beléptek az üzletbe, a 31 éves William Smith betörte a tárolót, amiben a gyémántékszerek voltak. Jenner azonnal riasztotta a rendőrséget egy "pánikgombbal", majd munkatársával megragadott egy-egy fémrudat, és nekiestek a rablóknak.  "Annyira dühös voltam, meg kellett állítanom őket. Szerintem nem gondolták volna, hogy megvédjük magunkat. A rudak meghajlottak, olyan erősen ütlegeltük őket" - tette hozzá a mayfieldi asszony.

Holdernek így is sikerült elszöknie, és egy gyémántnyaklánccal és két gyűrűvel menekült el. Az ékszerek együttes értéke 15 850 font (körülbelül 5 millió forint) volt. Mivel az autójuk - egy lopott Skoda - kulcsa bűntársa zsebében volt, így gyalogszerrel sietett el a helyszínről. A rendőrök még aznap őt is elkapták, és Jenner azonosította őt az őrsön. Menekülés közben Holder nekiütközött egy idős úrnak, Richard Seymournak, aki emiatt a földre került. A hetvenes éveiben járó férfinak az esés miatt eltört a csípője. A rabló társát a vásárlók tartották fogva a rendőrök kiérkezéséig.

Egy korábbi bírósági meghallgatáson mindketten bűnösnek vallották magukat a tavaly szeptemberben történt rablás ügyében. Holder egyúttal elismerte, hogy az idős férfi valóban miatta sérült meg. Neki hét évet kell börtönben tölteni, míg társának csak hatot.