Ha nem kezd el sürgősen fogyókúrázni, akkor a 17 éves Georgia Davis nem biztos, hogy megünnepelheti a 25. születésnapját. Nagy-Britannia legkövérebb tinédzsere egy amerikai fogyitáborban már szépen lefogyott, de hazatérve ismét a régi szokásai rabja lett, a családja sem segített abban, hogy az életmódváltás tartós legyen.

Ha a 17 éves Georgia Davis rövid időn belül nem kezd el fogyni, akkor könnyen lehet, hogy pár évben belül meghal. Nagy-Britannia legkövérebb tinédzsere most 256 kilót nyom, és hiába zavarja a rettenetes súly, ahelyett, hogy diétázni kezdene, bánatában még többet eszik. A Sun két és fél évvel ezelőtt írt először a walesi lányról, aki akkor 209 kilogramm volt. Egy amerikai fogyitáborban ugyan sikerült megszabadulnia a felesleges kilók egy részétől, de amint hazatért, minden visszatért a régi kerékvágásba.

Már nem érdekli mások véleménye

Amennyiben nem tesz komoly lépéseket a fogyás érdekében, élete alaposan lerövidülhet, és ezzel persze ő is tisztában van. „Megpróbálok nem gondolni erre, különben pánikba esek, és tovább romlik a helyzet” – nyilatkozta a tinédzser, aki a hálószobájában letakarta a tükröt, mert nem szeretne szembesülni azzal, hogyan is néz ki. Hetente egyébként csak egyszer megy el otthonról, és általában nem kel fel tíz előtt, és közel egy órányi tévézés után érez magában annyi erőt, hogy nekikezdjen a napnak.

Reggelire két tálnyi gabonapelyhet eszik két szelet pirítóssal, ezeket pedig két pohár kólával öblíti le. Ebédre általában két adag halat és sült krumplit eszik, este pedig jöhet a főétkezés, és nem szabad megfeledkezni a sok nassolnivalóról, amit napközben magába töm. „Az emberek természetesen megbámulnak, de már nem igazán érdekel, hogy mit gondolnak, hozzászoktam ehhez” – nyilatkozta a lány, akinek 2008 augusztusában azt mondta a doktor, hogy 127 kilótól kell megszabadulnia – Georgia Davis ekkor 209 kilót nyomott.

Visszaeső

A lány ekkor kilenc hónapra bevonult egy intézménybe, ahol 114 kilóra sikerült lefogynia. A kezelés persze nem volt olcsó, egy hónap 3600 fontba (közel 1,1 millió forintba) került. Tavalyelőtt júniusban tért haza, hogy gondoskodhasson szívbeteg édesanyjáról. Ekkor nagyon optimistán tekintett a jövőbe, és további 44 kilótól szabadult meg. „Korábban sírtam, amikor megláttam a tükörképem. Most már mosolygok, hiszen elégedett vagyok magammal” – nyilatkozta akkor a lány. „Amikor hazajöttem, az édesanyám azt mondta, nem volt ideje egészséges ételt készíteni, ezért halat ettünk sült krumplival” – mondta a frissebb interjúban Davis, aki akkor már tudta, hogy a jövő mégsem alakul majd olyan fényesen. Bár amikor az Egyesült Államokban volt, nagyon szeretett sportolni, otthon nem volt alkalma arra, hogy folytassa, még azt sem engedhette meg magának, hogy bérletet vegyen a helyi edzőterembe.

Nem lusta

Bár tagadja, hogy lusta lenne, azt elismeri, hogy az ismételt hízásért ő tehető felelőssé. „Evés után rossz érzés fog el, hiszen tudom, hogy cserbenhagytam magam, de már nem érdekel, hogyan nézek ki, bármit felveszek, ami rámjön” – tette hozzá. Míg a külföldi tartózkodása alatt szakemberek ügyeltek arra, hogy mit eszik, otthon senki nem segített neki abban, hogy továbbra is egészségesen tudjon étkezni. „Én is csak ember vagyok, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs szükségem segítségre” – mondta Davis, aki elvileg nyolcvanéves koráig is élhetne, ha normális lenne a súlya, így viszont lehet, hogy pár éven belül meghal. Mint elmondta, szeretné, ha a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) kicsit többet segítene neki. A Sun szerint egyébként a lány nemcsak a töméntelen mennyiségű, egészségtelen étellel rombolja az egészségét, hanem még dohányzik is, és életmódjának köszönhetően kiújult a cukorbetegsége.