Letartóztattak egy ötven éves amerikai óvónőt, miután kiderült, hogy az intézményben, a gyerekek számára is hozzáférhetően tartott nagy mennyiségű cracket, készpénzt, szexjátékszereket és pornót.

Naponta legalább tíz-tizenöt gyerek járt abba a homewoodi napközibe, amelynek egyik óvónőjét, Reanelle Bookert a napokban letartóztatták. A rendőrség már egy hónapja figyelte, mielőtt akcióba léptek volna – a vizsgálatból kiderült, hogy az asszony az R&B Childcare Services egyik intézményében, munkaidőben árult cracket.

Amikor előállították, 4400 dollár (körülbelül 870 ezer forint) készpénzt, 6000 dollár (1,1 millió forint) értékű crack kokaint és néhány digitális mérleget találtak nála. A rendőrök azonban tovább nézelődtek, kutatásuk eredményeként pedig előkerült több zsák szexjáték és pornó, ráadásul egy olyan teremből, ahol az ovisok játékait tartották – írja a CBS Pittsburgh.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Reanelle Booker ellen kiskorú veszélyeztetése miatt is indítanak-e eljárást, egyelőre kábítószerrel való visszaéléssel és terjesztéssel vádolják. Már letartóztatása napján elengedték, így szabadlábon védekezhet, jövő héten hallgatják ki.

A kábítószerügyi nyomozók nyilatkozata szerint az államilag akkreditált óvoda komoly drogelosztó központ volt. Úgy vélik, Booker tevékenységével a gyerekeket komoly veszélynek tette ki, ha másért nem, azért, mert a kábítószerfogyasztók és más dealerek is tudhatták, mennyi pénz és drog van az épületben – akár meg is szállhatták volna az óvodát.

Az intézménybe járó gyerekek szüleit teljesen megdöbbentették a történtek. „Ez nagyon ijesztő” – mondta az egyik anya, egy másik annyit tett hozzá, sosem gondolta volna, mik történhetnek a gyerekekkel a napköziben. Sokan azt sem tudják, hová tegyék a gyerekeiket, amíg új óvodát nem találnak. Élelmes napközi-tulajdonosok a botrány kirobbanása után nem sokkal már szórólapoztak is az eset helyszínén.