Még vasárnap kapcsolták le az ohiói rendőrök azt a részeg ukrán papot, aki kocsijával árokba hajtott, és annyira részeg volt, hogy a rendőrök videóra vették a viselkedését. A pap a rendőrségi fogdában a falat ütögetve tett szexuális felajánlásokat a rendőröknek.

Ignatius Kury ukrajnai papot Ohióban kapta el a rendőrség vasárnap éjjel, miután Sandylake közelében árokba hajtott autójával. A harmincöt éves Kury vérében a megengedett alkoholmennyiség háromszorosát mutatták ki – írja a Cleveland.com.

Az ukrajnai katolikusok egyik kápolnájában szolgáló papot a közeli rendőrörsre vitték, és egy kis cellába kísérték. David Blough rendőrkapitány állítása szerint az ittas pap először bókolni próbált az őrködő tiszteknek, majd káromkodni kezdett, és többször is szexuális szolgáltatást ajánlott fel nekik cserébe szabadulásáért. „Mialatt a tisztek a formaságokat intézték, Kury gyalázatos és sértő szavakkal illette őket,
majd egyszer csak így szólt: 'mit kéne tennem, hogy kiengedjetek, leszopni titeket?'” – mondta a rendőr a lapnak.

A rendőrök videofelvételt készítettek arról is, ahogy a fogva tartott pap meztelenül mutogatja magát, majd énekelni kezd. Egy közeli ismerős végül érte ment az örsre, és hazaszállította. Kury tárgyalását pénteken tartják, várhatóan ítéletet is hoznak. Blough rendőrkapitány szerint elég büntetés Kury számára a kínos videofelvétel, és a megrongálódott gépkocsi. A rendőrök elmondták, egyébként nem szokták videóra venni az őrsre beszállított embereket, de a pap viselkedése annyira szokatlan volt, hogy úgy döntöttek, muszáj megörökíteniük.