Ministránsi feladatokat látott el egy közeli templomban az a 12 éves fiú, aki egy puskával meggyilkolta a szüleit, testvéreit pedig életveszélyesen megsebesítette. A coloradói fiú ezután kihívta a mentőket. Letartóztatták, ő az egyetlen gyanúsított.

Charles Long és felesége, Marilyn nagyon vallásosak voltak, a kansasi-coloradói határ közelében található, burlingtoni otthonukból minden szombaton és vasárnap misére jártak. A legutóbbi vasárnapi mise után viszont kedden megölték őket, méghozza a rendőrség feltételezései szerint a 12 éves fiuk, aki egyébként a helyi templomban segédkezett a misék idején. Szórólapokat osztott a híveknek, a kicsiknek segített megtanulni az imákat, prezentációkat vetített le nekik.

A mentőket a 12 éves fiú hívta ki kedden, a mentővel együtt érkeztek a rendőrök is, akik a helyszínre érkezve megtalálták a meggyilkolt szülőket, a fiú 9 éves öccsét, és 5 éves húgát súlyosan megsebesítve. A rendőröket kihívó 12 éves fiún viszont nem votlak sérülések egyáltalán, ez alapozta meg a rendőrök gyanúját, hogy a gyerek követte el a bűncselekményt  - írja meg a Daily Mail. Az ügyről viszont egyelőre több részletet nem árultak el.

“Bízunk a két gyerek gyors felépülésében, és osztozunk a burlingtoni közösség fájdalmában” - mondta egy rendőrségi szóvivő.

A környékbelieket természetesen megrázták a történtek, mindenki rendes, problémamentes családnak ismerte Longékat. A gyerekeik magántanulók voltak, a család rendszeresen részt vett különféle jótékonysági akciókban.

“Sokkolt. Jó keresztények voltak. Templomba jártak. Amennyire én tudom, boldog családjuk volt. Nem várná az ember, hogy ilyesmi történik egy olyan kisvárosban, mint ez” - mondta a család szomszédja, Josh Schlichenmayer.

Ron Lee lelkipásztor, annak a templomnak a dolgozója, ahol a fiú is besegített nagyon zavarodott lett a hírek hallatán. Lee elmondta, a fiú nagyon jóravaló volt, mindig segített neki, amikor pedig éppen nem ért rá, akkor előre értesítette a templomot, sőt keresett maga helyett valakit, aki helyettesíti.

Longéknak összesen hét gyerekük volt, a legidősebbek már elmúltak húszévesek. A három legfiatalabb élt már csak a szüleivel.