A kétgyerekes nő az autópályán leállította a kocsiját, és gyalog cipelte tovább gyerekeit. Az egyiket elejtette és otthagyta. Most már börtönben van.

Hallucinált, és az autópályán hurcibálta a gyerekeit egy bedrogozott anya Kentuckyban. Mint később a rendőröknek elmondta, a mefedront (más néven kati) nevű drogot fogyasztotta, mit Magyarországon augusztusban tiltottak be.

A rendőrség ugyan még vizsgálja az ügyet, de az amerikai hírportálok arról számolnak be, hogy február 28-án éjjel fél tizenegy körül motoros rendőrök szálltak ki a helyszínre, miután több autóstól is bejelentést kaptak arról, hogy egy kisgyerek fekszik az autópályán.

A helyszínre érkező rendőrök egy kétéves gyereket találtak a nyugat felé tartó autópálya belső sávjának szélén, akinek a tarkóján zúzott seb volt. A kentucky-i KFVS hírportál szerint a kiérkező rendőrnek épp egy kamion érkezése előtt sikerült a gyereket felkapnia az úttestről.

A rendőrök egy kelet felé tartó nőre is figyelmesek lettek, aki a középső sávban gyalogolt és egy másik kisgyereket cipelt. A 29 éves Cynthia Palmerről később kiderült, hogy Fort Cambellből utazott két gyerekével, mikor leállította kocsiját, kiszállt belőle, és két gyerekével a karján, gyalog indult tovább az autópályán. A nő a motoros rendőröknek azzal magyarázta tettét, hogy "fürdősót" szívott fel, és vezetés közben hallucinálni kezdett. Ez késztette arra, hogy megálljon kocsijával a autópálya mellett.

A fürdősó mint fedőnév

Az évről-évre tucatszámra megjelenő, úgynevezett dizájnerdrogokat – az élelmiszerügyi hatóságok ellenőrzését kikerülve – emberi fogyasztásra alkalmatlan szerekként, többek között fürdősóként, növényi tápszerként vagy porszívó illatosítóként hozzák forgalomba, mely trükköket a használók hamar megtanulnak. [...] A valóságban azonban nem a kozmetikai cégek fürdősóiról, hanem a manapság népszerű dizájnerdrogokról van szó. Az Associated Press nyomán a The Columbus Dispatch a következő jelzőkön keresztül mutatja be a szert: „so-called bath salts” (úgynevezett fürdősó), „chemicals are sold as “bath salts” vagy drugs being sold as „bath salts” (fürdősóként értékesített vegyszerek vagy drogok).

Forrás: Társaság a Szabadságjogokért

Miután leparkolt, Palmer ölbe vette két gyerekét és a nyugat felé tartó sávon átvágva elindult az autópályán. A nő arra is emlékezett, hogy a kétéves gyerekét elejtette és otthagyta az úton. A mentősök szerint ekkor sérült meg a gyerek feje. A sérült gyereket korházba szállították, ötéves testvérének nem esett bántódása, de őt is felügyelet alá helyezték.

A rendőrség letartóztatta Cynthia Palmert és szándékosan elkövetett testi sértéssel, gondatlansággal, és kábítószer fogyasztással vádolják.