A bíróság már elítélte azt a floridai mentősnőt, aki 2008-ban egy baleset helyszínéről elvitt egy leszakadt testrészt, hogy egy keresőkutyát trenírozhasson. Az ügy azonban nem zárult le: az áldozat ugyanis nemrég beperelte őt.

Cynthia Economout, egy korábbi tűzoltót és mentőst már korábban elítélték, amiért egy baleset helyszínéről elvitte az egyik sérült lábának leszakadt részét, a történet még nem ért véget, A láb egykori tulajdonosa ugyanis a múlt héten beperelte némi kártérítés reményében – írja a Daily Mail.

A nő korábban beismerte, hogy 2008 szeptemberében valóban eltulajdonította Karl Lambert testrészét egy összeroncsolódott autóból, hogy hazavigye kutyájának. Azt állította, egy órával azután találta meg a testrészt, hogy a férfit egy mentőhelikopterrel kórházba szállították. Hozzátette, a végtag leszakadt része felismerhetetlen volt, nagyon összeroncsolódott: „Ha úgy láttam volna, hogy megfelelő állapotban van, vissza lehet operálni, akkor szóltam volna a főnökömnek" - védekezett Economu. A dokumentumokban azonban az áll, hogy „elvitte magával, ahelyett, hogy a kórházba szállította volna, ahol esetleg vissza tudták volna varrni”. Karl Lambert lábát közel 13 centivel a térd alatt amputálni kellett súlyos sérülése miatt.

Az akkori feltételezések szerint a mentősnő először a munkahelyére vitte a leszakadt testrészt, majd az egyik családtagja hazavitte, hogy azzal trenírozhassa keresőkutyáját. A különlegesen kiképzett kutyáknak az a feladatuk, hogy katasztrófa esetén segítik a mentő-, illetve kutatócsapatok munkáját, de ezen állatokat gyilkosság, emberölés esetén is bevethetik, ha más úton nem sikerül megtalálni a holttesteket, a maradványokat.

A letartóztatásakor készült rendőrségi papírok szerint a testrész értékét az illetékesek kevesebb mint száz dollárban adták meg. A bíróság ennek megfelelően hat hónap próbaidőt szabott ki 2009-ben a nőre kis értékű lopás miatt.

Cynthia Economou a TCPalm munkatársának elmondta, hihetetlen, ami történt, olyan, mintha egy rossz álomban lenne. „El sem hiszem, hogy ez történik velem” – tette hozzá a nő, aki az eset után otthagyta a munkahelyét, pedig 2007-ben az év dolgozója lett