A 18 éves Rayniqua Lashelle Poole-t őrizetbe vette a rendőrség, miután kiderült, két hónapos gyereke tápszerébe gint kevert. A oklahomai nő azzal védekezett, a gin olyan üvegben volt, amilyenben a tápszer hígításához használatos víz szokott lenni. A gyámhivatal elvette tőle a csecsemőt.

A tinédzser anya házához március 10-én riasztották a rendőröket: kiérkezésükkor a mentősök már a helyszínen voltak, épp a két hónapos gyereket szállították el. A rendőrségi jelentés szerint a gyerekből áradó alkoholszag olyan erős volt, hogy a mentőautó közelében tartózkodó rendőrtiszt is érezte – írja a cbsnews.com.

Az alkoholfogyasztás gyermekek esetében halálos kimenetelű is lehet: „A testük nincs rá felkészülve. Nagyon bonyolult folyamat az alkohol lebontása, nagyon nehéz egy gyerek szervezetének. Ha rendszeresen alkoholt kap a gyerek, komoly következményei lehetnek, kómába eshet a vagy akár meg is halhat” – nyilatkozta John Graham mentős a kfor.com-nak.

A 18 éves Rayniqua Lashelle Poole azzal védekezett, hogy véletlenül használt alkoholt a csecsemő tápszerének higításakor. Állítása szerint reggel készítette el a gyerek tápját, odaadta neki a cumisüveget, majd visszafeküdt aludni. Csak akkor vette észre, hogy gint adott a csecsemőnek, amikor később felkelt.

Poole azt nyilatkozta, azért vett gint, mert a barátait várta, és az okozta a balesetet, hogy összekeverte a gines üveget a vizessel. A hivatalos beszámoló szerint a nőnek erős marihuánaszaga volt, amikor betuszkolták a rendőrautóba.

Az anya egyébként letartóztatásakor nem nagyon aggódott a gyerekéért, mert amikor a rendőrök elmondták neki, hogy a csecsemő rendbe fog jönni, azt válaszolta: „nem ezért aggódok”, és sírt tovább. Poole jelenleg szabadlábon van, a csecsemő pedig állami gondozásban: gyermeke elhanyagolásáért letöltendő börtönbüntetésre ítélhetik.