A nyolc hónapos kislány édesanyjáról otthon már lemondtak az orvosok, de mikor Németországban kipróbáltak rajta egy újfajta kezelést, hét nap alatt meggyógyult. A gyógymódot a család barátja találta az interneten. Vőlegénye egy alapítvány segítségével most másokon is szeretne segíteni.

Egy Ausztráliában élő angol nő hét nap alatt győzte le a rákot az interneten talált kísérleti gyógymód segítségével. A menyasszonynak csak heteket jósoltak az orvosok, miután a hónapokig tartó kezelés segítségével sem tudta legyőzni a rákot. De vőlegénye, Andy Fairclough nem adta fel a reményt. Egyfolytában a lehetséges gyógymódot kereste az interneten. Egyik éjjel, amikor már három napja bújta az internetet, egy barátja felhívta, hogy egy új gyógymóddal kísérleteznek egy német kórházban.

Ezek után a Fairclough egy alapot hozott létre, és összegyűjtött 80 ezer fontot (25 millió forintot), hogy a mennyasszonyát Würzburgba, Frankfurt mellé tudja szállítatni, ahol egy új gyógyszerrel kísérleteznek a német orvosok. Az eredmények azt mutatták, hogy a betegség, amit gyógyíthatatlannak ítéltek Nagy Britanniában és Ausztráliában is, a kezelés hatására mégis 7 nap alatt eltűnt.

A The Sunnak nyilatkozó 34 éves Longworthy elmondta, hogy 2010 márciusában, mindössze nyolc hónappal kislánya születése után diagnosztizálták nála a súlyos leukémiát.

Négy kör kemoterápia kezelést kapott, és csontvelőátültetést is hajtottak végre rajta, de két és fél év múlva a rák visszatért. A kenti grafikusnő így emlékezett vissza a diagnózisra: „Épp a konzultáló orvosommal beszéltem, aki az adataimat nézegette a monitoron, és megremegett a hangja, amikor azt mondta, hogy a fehérvérsejt számom elérte az ötvenet, ami azt jelentette, hogy rosszabbodott az állapotom. Ez egy keddi napon történt, csütörtökre ez a szám elérte a 150-et, amire az orvosok azt mondták, hogy robbanásszerű romlás. Két nappal később elmentem az előző konzulensemhez, aki azt mondta, hogy kemózhatnak most is, meg később is, hogy ellegyek valahogy, amíg meg nem halok. Az első gondolatom az volt, hogy nem tölthetjük együtt hármasban az első karácsonyunkat. Elmentem egy újságoshoz, hogy vegyek előre 20 darab születésnapi kártyát a kislányomnak, akinek nem lesz anyja. De nem tudtam megtenni, mert ezzel jóváhagytam volna a feltételezést, hogy meg fogok halni – de én harcolni akartam, hogy ez ne következhessen be.”

Vőlegénye közben órákat töltött azzal, hogy emaileket küldözgetett szerte a világba, hogy segítséget szerezzen. De a legtöbb válasz rossz hírt hozott. „Aztán egyik éjjel kettőkor, mikor már három napja csak ezzel foglalkoztam, egy barátom telefonált Kaliforniából, és részleteket küldött egy kísérletről, amit Németországban végeznek, és pontosan olyan betegséggel küzdőknek ajánlják, mint amiben Natalie is szenvedett. Azonnal elküldtem az adatokat egy konzulensnek Londonban, aki sokat segített nekünk. Azonnal visszaszólt, és azt mondta, lehet, hogy találtam valamit, ami segíteni fog. A konzulens összehozott a kísérletet vezető orvossal. Nem nagyon hiszek Istenben, de meg kell jegyeznem, hogy 25 perc múlva egy orvossal beszéltem, aki azt mondta, hogy boldogan vállalja Natalie kezelését, ha el tud repülni Németországba” - mesélte az interjúban.

„Arra gondoltam, édes Istenem, lehet, hogy élni fogok. Teljesen lebénultam, mert addigra már nem számítottam erre” – tette hozzá Langworthy. „Már annyira gyenge voltam a kemótól, hogy mindent az anyukám csinált helyettem.”

A magas fehérvértestszáma miatt az első osztályon kellett utaznia, mert ott le tudott feküdni. Az út alatt végig oxigént kapott, ami csökkentette a trombózis veszélyét. Mire megérkeztek Németországba, Langworthy tüdőgyulladást kapott, és az is kérdéses volt, hogy egyáltalán megkaphatja-e a kezelést. De szerencsére két hét alatt a német orvosok meggyógyították a tüdőgyulladását annyira, hogy elkezdhette a kezelést. Mindez 2010 novemberében történt.

Langworthy egy Blinatumomab nevű gyógyszert kapott, ami egy rák elleni készítmény, és úgy működik, hogy egy protein segítségével a szervezet saját immunrendszerét aktiválja, ami maga rombolja szét a rákos sejteket. Két nappal később a nő tesztjei már azt mutatták, hogy nincsenek leukémiás sejtek a vérében, így folytatták tovább a harcot a csontvelőben. A csontvelőből szövettani vizsgálatot végeztek öt nappal később, ekkor közölték a jó hírt, hogy javulás állt be a betegségében.

Az orvosok, akik mindenképpen szerették volna látni, hogyan javul tovább az állapota, és Langworthy - aki akkoriban képtelen volt segítség nélkül járni – azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy még karácsony előtt képes lesz rá, hogy egy mérföldet gyalogoljon. Két héttel később, egy havas karácsonyi napon meg is tette azt a mérföldet.

„Ez volt a legjobb karácsonyi ajándék, amit a családom és én kaphattunk” – mesélte Natalie Langworthy aki még négy hétig kapja a gyógyszert egy pumpán keresztül. Ezek után kap két hét szünetet, és elölről kezdik a folyamatot. „Összehasonlítva a kemoterápiával és annak az összes mellékhatásával, ez egy áldás” – árulta el.

A gyógyulása óta több orvos is mondta neki, hogy csoda, ami vele történt. „Még hosszú út áll előttem, de életben és gyógyulófélben vagyok és egyre inkább visszanyerem az erőmet. A fantasztikus doktorok megmentették az életemet” – mondta a boldog anya. "Vannak napok, amikor már úgy érzem, teljesen rendbejöttem... Végre játszhatok a 19 hónapos kislányommal, és akár fel is vehetem, mintha ismét egy átlagos anya lennék".

„Natalie egy újabb esélyt kapott, ugyan még sok van hátra, de a nehezén már túlvagyunk”– tette hozzá leendő férje. A pár egyelőre még Németországban marad, hogy a beteg megkaphassa a következő kezelést. Mivel a rokonok és barátok által összedobott pénzt az eddigi kezelések és a németországi tartózkodás költségei felemésztették, a vőlegény és a kísérleti orvoscsoport vezetője, Max Topp közösen létrehoztak egy alapot Mentsük meg Natalie-t névvel, ami finanszírozná a grafikusnő további kezelését, és másokét is, akiknek a hagyományos gyógymódok nem segítenek, és leukémiában vagy nyirokcsomó-daganatban szenvednek. Az alapítvány segítségével eljuthatnak Würzburgba.

„A Blinatumomab egy lehetséges alternatívája lehet a kemoterápiának, a leukémiás és nyirokcsomó-daganatos betegségben szenvedők számára. Úgy tűnik, ez tényleg egy fantasztikus felfedezés” – mondta a boldog vőlegény.