A huszonöt éves Wayne Smith rosszul tűri a visszautasítást. A Facebookon gyűjtötte be az áldozatait, randikat szervezett le velük, aztán, amikor a nők visszautasították a közeledését, azzal fenyegette őket, hogy fegyver van nála, amit használni se fél, úgyhogy tegyenek a kedvére.

A fodrászként dolgozó chicagói Wayne Smith-t február huszonnyolcadikán tartoztatták le, miután megerőszakolt egy nőt, aki azonnal értesítette a rendőrséget. Aztán kiderült, hogy a férfi 2009 októberének közepén is megerőszakolt egy nőt, aki ugyan 2010 elején azonosította a férfit egy rendőrségi előállításon, de bizonyíték már nem volt. Március tizenhetedikén pedig kiderült, hogy azon a 2009-es októberi napon még egy nő áldozatul esett neki, így összesen, a három akcióért egymillió dollár lett az óvadék ellene – írja a Chicago Sun-Times.

Friss eset

Smith mindhárom áldozatával, így a legutóbbi, 24 éves nővel is a Facebookon ismerkedett meg. A lap információi szerint az egész napot együtt töltötték, bowlingozni mentek Smith barátaival, utána pedig felmentek a lakására, amit az anyjával tartott fent, hogy együtt tévézzenek. Tévézés közben Smith megpróbálta megcsókolni a nőt, de ő leállította. Erre a férfi bedühödött, fojtogatni és pofozgatni kezdte. Azt mondta neki, hogy van egy pisztolya, és megöli, ha nem fekszik le vele – áll a rendőrségi jelentésben.

A nő meztelenül átrohant Smith anyjának a hálószobájába, hogy elmondja mit történt – számolt be Morgan Creppel, ügyvéd a lapnak. A férfi követte őt, de a huszonnégy éves lánynak valahogy sikerült összeszednie a ruháit és elszökni. Smith lakásától nem messze felhívta a rendőrséget, megvárta amíg kiérkeznek, hogy azonnal azonosíthassa is a férfit.

Korábbi eset

A februári eset miatt elővettek egy korábbi ügyet is, amelyben Smith ugyan gyanúsított volt, de végül nem ítélték el. Egy huszonnyolc éves nő ugyanis 2010 elején azonosította a férfit, mint erőszakos támadóját, de a férfi ellen végül nem volt elég bizonyíték ahhoz, hogy elítéljék. Ezzel az áldozatával Smith még 2009 októberében találkozott, miután Facebookon cseverésztek, és megbeszéltek egy randevút egy étteremben. Vacsora után a nő hazaindult, de feltűnt neki, hogy Smith is ugyanarra a buszra ugrott fel, amelyikre ő.

Egyszercsak a férfi elkapta a nő nyakát, és a kabátján keresztül egy tárgyat nyomott a hátához, amire ő azt gondolhatta, hogy egy pisztoly. Smith így kényszerített, hogy menjenek a lakására, ahol bevonszolta a hálószobába, őt is fojtogatni és pofozgatni kezdte, majd megerőszakolta. A férfi azzal is megfenyegette áldozatát, hogy megöli, ha bárkinek is beszél az esetről. A huszonnyolc éves nő megfutamodott, és nem értesítette azonnal a rendőrséget – írja a Chicago Breaking News.

Legkorábbi eset

Három nappal azelőtt, hogy találkozott volna a huszonnyolc éves nővel, Smith megszervezett még egy randit. Akkor a huszonhárom éves nő beleegyezésével szexeltek, de amikor másnap Smith visszament a nő lakására, ő visszautasította a férfi közeledését. Azt viszont megengedte neki, hogy azon az estén nála aludjon, de megegyeztek abban, hogy mindenkinek jobb, ha csak barátok maradnak. Amikor a nő másnap reggel munkába készült, Smith megint próbálkozott.

A lány ezúttal is visszautasította, mire Smith bedühödött, és azzal fenyegette, hogy lenyomja a fegyverét a torkán, és meghúzza a ravaszt. Azt mondta, hogy hangtompítója is van, úgyhogy senki nem fogja hallani a lövést. Miután megerőszakolta a huszonhárom éves áldozatát, Smith állítólag még ki is röhögte.

A nőt az eset után az egyik chicagói kórházban látták el, ahol DNS mintát is vettek tőle, ami nem meglepő módon passzolt Smith DNS-ével – írja a Chicago Sun-Times.