Eddig tizenhét embert tartóztattak le egy tizenegy éves lány megerőszakolásával kapcsolatos ügyben, de feltételezések szerint akár huszonnyolcan is részt vehettek az akcióban. A szexuális támadásba belekeveredtek a helyi iskola kosár- és baseball csapatából is, a rendőrfőnök helyettese pedig állítólag azért tartotta vissza az ügyet, mert az öccse volt a kosáredző. A Gyilkosság az Orient expresszen ehhez képest akár faék egyszerűségű mesekönyvvé is válhat.

Eddig tizenhárom felnőttet és öt fiatalt tartóztattak le, a tizennégy évestől a huszonhét évesig, mert valahogy közük lehetett egy állítólagos tömegerőszakhoz, amit egy tizenegy éves lányon követtek el a Houston melletti Clevelandben – írja a My Fox Houston. Ahogy a cikkben megjegyzik, ez egy kisváros, ahol mindenki ismer mindenkit, a tettesek száma pedig akár huszonnyolcra is felszökhet.

Erőszak és nyomozás

A rendőrségi adatok szerint, a tizenkilenc éves Timothy Ellis vitte fel a hálószobájába az áldozatot még 2010 novemberében, és utasította, hogy vetkőzzön le. Azzal fenyegette, hogy ha nem engelmeskedik, akkor nem viszi haza, és szétrúgják a seggét. A CNN információ szerint még három voltak ekkor Ellisszel. Mindenki lefeküdt a lánnyal, miközben fotókat és videókat készítettek. Mire a fiú nagynénje megérkezett, mindenki elhagyta a házat, és elvitték a lányt egy közeli, elhagyatott mobil otthonba, ahol többen csatlakoztak és mindent folytattak.

A rendőrséget akkor riasztották, amikor a 11 éves lány elmondta az iskolaigazgatónak, hogy megtámadták a háladási szünet alatt. A videók emellett gyorsan elterjedtek, amin állítólag feltűnik a kisváros baseball csapatának két tagja is, és az iskolabizottság egyik tagjának huszonegyéves fia is. A gyermekvédelmi szolgálat azóta nevelőotthonba vitte a gyereket. A szülők még csak nem is beszélhetnek vele, sőt, azt tanácsolták nekik, hogy költözzenek el. "A rendőrség szerint veszélyben lehetünk, mert ha nem szerezhetik meg a lányunkat, rajtunk állnak bosszút" – mondta az áldozat anyja, Maria.

Pletykák és kavarás

Sok diák azt mondja, hogy a lányt nem kényszerítették az aktusokra, beleegyezett a dologba, és hozzátették, hogy jóval idősebbnek tűnik tizenegy évesnél. Az anya viszont, érthető módon, azt állítja, hogy mindenki tudta, hány éves a lánya. "Ezek a srácok mind tudták, hogy még csak általános iskolás volt. Meg tudod mondani róla, ha beszélsz vele. Még mindig szereti a plüss macikat" – nyilatkozta. A Facebook adatlapja szerint viszont a plüss macik mellett szeret inni, dohányozni, és imádja a szexet – írja a My Fox Houston. Ami nem jelent semmit, a törvény akkor is bünteti ezt.

"Ez egy tragikus eset. A családok próbálják feldolgozni a történteket, ez nagyon idegörlő" – mondta James Evans, aki négy gyanúsítottat is képvisel. A helyi gimnázium kosárcsapatából ketten is érintettek az ügyben. Az edző pedig a rendőrfőnök helyettésnek az öccse, így hamar elterjedt a pletyka, hogy Darrel Broussard nyomozói megvárták, hogy kosárszezon véget érjen. Az egészet elindító Timothy Ellis anyja állítása szerint az újságokból értesült a dologról. Ellis állítólag úgy tudta, hogy tizenhét éves volt a lány. "Nem védem a fiam, ha az én gyerekemmel történt volna, hasonlóképpen éreznék. A lényeg, hol volt az anyja?" A felnőtt vádlottak huszonöt éves börtönbüntetést kaphatnak.