Balesetet okozott a PETA utcán zuhanyzós akciója

2011.03.25. 16:49
Belecsúszott az előtte lévő kocsiba Los Angelesben egy sofőr, mert elterelte a figyelmét, hogy az út mellett a PETA aktivistái zuhanyoztak az utcán a Víz Világnapja alkalmából. Az állatvédő szervezet most arra hívta fel a figyelmet, hogy a vegán életmóddal sok vizet lehet megspórolni.

Fél kiló hús előállításához közel tízezer liter vízre van szükség, ami fél évnyi zuhanyzásra elegendő vízmennyiség - ez volt a PETA állatvédő szervezet üzenete március 22-én, a Víz Világnapján, amikor Los Angelesben két aktivistájuk nyilvánosan zuhanyzott.

000 Was3810394

A szervezet azt mondja, a vegán életmóddal - tehát ha valaki egyáltalán nem fogyaszt állati eredetű termékeket -, rengeteg vizet lehet megspórolni, hiszen az állattenyésztés egyik nagy költsége az itatás. Az üzenet kellően sarkos, az esemény pedig, amelynek keretében előadták, kellően érdekes volt.

Olyannyira, hogy egy autóvezető figyelmét is ez a látvány kötötte le, így belecsúszott az előtte haladó pick-upba. A baleset szerencsére csak kisebb koccanás volt, nem sérült meg senki sem, komoly kár sem keletkezett az autókban, a CBS kamerái viszont felvették az egészet.

A PETA már legalább három éve utcai zuhanyzásokkal népszerűsíti ezt az üzenetét, amellyel természetesen nem értenek egyet a hússzövetségek. “Amikor az emberek ezeket a karbonlábnyom-elemzéseket nézik, nem esik le, hogy sokszor a nyilvánvaló válaszlépés pont az ellenkezője annak, amit ők gondolnak. A húscégeknek a vízhasználat elég komoly kiadásokat jelent. Állandó nyomás, gazdasági nyomás alatt állnak, ezért logikus, hogy a lehető leghatékonyabb vízhasználatra törekednek” - mondta a CBS-nek Jeremy Russell, az amerikai hússzövetség szóvivője.

A meztelenül mosdós akciókban idén London is részt vett, ahol Playboy-modellek fürödtek a Trafalgar téren szintén azért, hogy a húsfogyasztás visszaszorításával elérhető megtakarításokra felhívják a figyelmet. Ők az "egy steak egyenlő 50 fürdés" szlogent használták.