Múlt pénteken fogta el a rendőrség azt az Orange megyei férfit, aki kilenc évvel ezelőtt bohócnak öltözve rontott meg egy kislányt. A nyomozók szerint Jose Guadalupe Jimeneznek több áldozata is lehetett, ezért még várják az esetleges bejelentéseket. DNS-minta vezette nyomra a szakértőket.

Kilenc évvel ezelőtt, 2002. január 19-én egy bohócruhás férfi, Jose Guadalupe Jimenez egy gyanútlan, 12 éves fullertoni kislány mögé lépett, felkapta, és kisteherautójához vitte. A gyerek épp egy gyorsétterem kirakat előtt állt, de mivel kicsivel éjfél után járt az idő, senkinek sem tűntek fel a történtek.

Jimenez egy közeli iskola parkolójához hajtott, ahol megerőszakolta a lányt. Onnan egy motelbe vitte a gyereket, ahol ismét magáévá tette – tudósít a ktla.com

A megerőszakolt gyerek úgy tudott elmenekülni, hogy kihasználta elrablója figyelmetlenségét, amikor az a motel recepciósával beszélgetett. A híradások nem részletezik, hogyan, de a kislány felvette a kapcsolatot a rendőrökkel, akik rögzítették vallomását, és mintát vettek a férfi rajta hagyott DNS-éből. Ezzel azonban sokra nem mentek, mert a gyerek csak annyit tudott elmondani támadójáról, hogy egy latin-amerikai származású bohóc.

Jimenez akkor megúszta – pechjére azonban 2010-ben gyermekbántalmazás miatt letartóztatták, és DNS-mintát vettek tőle. Ekkor derült ki bűnössége a 2002-es esetben. Mint azt a nyomozás során kiderítették, Jimenez az utóbbi kilenc évben „El Tin Larin” művésznéven, valóban bohócként dolgozott – írja a Dreamin Demon.

Sajtóértesülések szerint a férfi bohóc-vállalkozása nagyon sikeres volt, főleg a latin-amerikai családok vették igénybe szolgáltatásait, hogy azzal dobják fel a gyerekzsúrokat. Most, hogy nyilvánosságra került néhány smink és maszk nélküli felvétel a férfiről, a nyomozók abban reménykednek, hogy ha vannak még áldozatok, ezek alapján azonosítják a támadót, és jelentkezni fognak.