Egy ritka betegség miatt láb nélkül született, és bár férfi, de nőként szeretne sikeres énekesnő lenni a 19 éves Piyah Martell. Rengeteg rajongót gyűjtött magának YouTube-on, sorra gyártja a videókat, amikben énekel és a kezén állva táncol. Tizenötévesen állt a szülei azzal, hogy nő szeretne lenni, hamarosan kezdődhet a hormonkezelése.

“Úgy hatéves korom óta érzem magam másnak. A lányok játékaival szerettem játszani, a szívem mélyén tudtam, hogy valamiben különbözöm a többiektől. Fiúnak születtem, de belül lánynak érzem magam” – mondta a Daily Mailnek a 19 éves sacramentói Piyah Martell, aki láb nélkül született, és híres előadóművész szeretne lenni.

A 19 éves leendő híresség Pedro Martellként látta meg a napvilágot, de 15 éves korában szülei elé állt, és elmondta nekik, hogy nőként szeretné leélni az életét, a nevét is megváltoztatta Piyah-ra. Mivel teljesen át szeretne alakulni, mostanában próbálja elérni, hogy hormonkezeléseknek vetethesse alá magát.

“A konyhában voltunk, az apám és az mostohaanyám éppen vacsorát főzött. Valamin éppen nevettünk, és az tűnt a megfelelő pillanatnak, hogy elmondjam. Azt hiszem, mindig tudták, hogy hogyan érzek. De még így is sokkoltam őket. Brenda (a mostohaanya – a ford.) nagyszerű volt, és elkezdett venni nekem sálakat, és kölcsönadta néhány felsőjét. Meg vett nekem lányos ruhákat is. Az új kinézetem passzolt az éneklésemhez, és elkezdtem kialakítani az új imidzsemet, mint Piyah az előadóművész” – mondta.

Onnantól kezdve, hogy bevallotta, már csak egy lépés volt, hogy felvállalja azt is, hogy előadóművész szeretne lenni. Martell négy éve készítgeti otthon a videóklipjeit egy webkamera és egy laptop segítségével. A YouTube-on és a különféle közösségi oldalakon számtalan rajongót szerzett már magának. Bár ez a rajongás nem feltétlenül a hangjának szól.

“Mindig is szerettem a családomnak előadni. Amikor még kicsi voltam, akkor beöltöztem, és dalokat énekeltem, meg táncoltam az anyámnak és a testvéremnek. Otthon önmagam lehettem, még akkor is, ha az iskolában félénk voltam. Kamaszként magamnak énekeltem a szobámban. Imádtam az összes énekesnőt, de a fő inspirációt Mariah Carey jelentette, de nem akarok olyan lenni, mint ő. Önmagam akarok lenni” – mesélte Martell a lapnak. Hozzátette a középiskolában azért volt félénk, mert ott már éreztették vele a testi hiányosságát, valamint rosszul érezte magát fiúként.

Piyah Martell egy ritka rendellenesség, a caudális regressziós szindróma miatt lábak nélkül született. Ez azt jelenti, hogy a magzat csípője és alsó végtagjai nem fejlődnek ki megfelelően a méhen belül. Nagyjából minden huszonötezredik születésre jut egy ilyen rendellenesség.

“Úgy nevelt fel az anyám, mint egy átlagos gyereket. Nem tűnt fel, hogy különböztem volna. Amikor először elkezdtem mászni, akkor a vállaimmal kúsztam előre. Aztán észrevettem, hogy nem tudom használni a lábamat, úgyhogy ha járni akarok, akkor a kezeimet kell használnom” – mesélte. A mindennapokban viszont mostanában inkább kerekesszékkel közlekedik, hogy ne fáradjon el annyira a nap végére.